'PKK, Kürtlerin de sorunudur'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Güneydoğunun en büyük problemi, orada yaşayan Kürt vatandaşın da problemi PKK terörüdür. PKK benim orada yaşayan Kürt insanımın sorunudur. PKK ortadan kalkınca, oradaki Kürt insanımın problemi de ortadan kalkmış olacak'' dedi.

'PKK, Kürtlerin de sorunudur'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaptırılan 12 tesisin toplu temel atma töreni için Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Vali Zübeyir Kemelek'i ziyaret etti.

‘HALKI PKK’DAN KORUMALIYIZ’

Burada, bir gazetecinin ''İnternet sitelerinde 385 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisinin yer aldığını'' hatırlatması ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şemdinli-Hakkari arasındaki 400 kilometrelik bölgenin terör örgütünün kontrolünde olduğuna ilişkin iddiasını sorması üzerine konuşan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ''Sadece 2 şey söylüyorum. Birincisi, Güneydoğunun en büyük problemi, orada yaşayan Kürt vatandaşın da problemi PKK terörüdür. PKK benim orada yaşayan Kürt insanımın sorunudur. PKK ortadan kalkınca, oradaki Kürt insanımın problemi de ortadan kalkmış olacak. İkincisi, biz oradaki Kürt vatandaşlarımızı PKK'dan korumak zorundayız, yapmamız gereken en önemli husus da, bizim insanlarımızı PKK'dan korumak'' dedi.

‘PKK, YATIRIMLARI ENGELLİYOR’

PKK'nın o bölgenin kalkınmasına engel olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:''İş makinelerini yakıyor, okulları yakıyor mu? Yakıyor. Yatırımın gelmesini istemiyor. Esnafa her gün kepenk indiriyor mu? Kepengin indiği yerde yatırım olur mu, ticaret olur mu? Hem oranın halkını fakir bırakıyor hem oranın gelişmesini engelliyor, istiyor ki okumamış, cahillikle, hem yoksulluk olsun, hem cehalet olsun. Onların istediği insan tipi cehalette ve fakirlikte ürer, yoksullukta ürer. Bizim de kavgamız yoksullukla ve cehaletle. İnşallah bunu yeneceğiz. Biz öldürerek değil, yaşatarak netice almak istiyoruz. Ancak çok büyük bir memnuniyetle müşahede ediyoruz ki, artık Kürt sorunuyla PKK sorunu birbirinden ayırt edilmiş durumdadır. Şemdinli'deki kardeşim, (biz Çanakkale'de birlikte şehit olduk) diyor. (Çanakkale'de birlikte şehit olduk) diyen adamın PKK'ya hiçbir şekilde bağlantısı olamaz. Biz biriz, kardeşiz, kesinlikle bunu inanarak söylüyorum. Öyle olsa, o zaman diğerleri hayal ettiklerini söylüyorlar. O hayal, hayatta hiçbir zaman gerçekleşmez. Gerçek değildir, hayaldir, hayal de gerçekleşmez. Çünkü benim Şemdinli'deki kardeşim, (biz Malazgirt'te de beraberdik, Çanakkale'de de, İstiklal Savaşı'nda da birlikte şehit olduk) diyor. Birlikte şehit olanların bu ülkeyi bölme, parçalama, ayırma veya farklı rejimlere tabi kılma gibi bir düşüncesi olamaz.''

‘İNSANI YAŞATARAK SONUÇ ALACAĞIZ’

Bakan Yılmaz, yaşatarak sonuç almaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları aktardı:

''PKK, en büyük zararı Kürtlere vermektedir, kimini öldürterek, kimini öldürerek. İkisinde de kaybeden, oradaki insanımız oluyor. Biz hem öldürdüklerini korumak istiyoruz hem öldürtmeye gönderilen, intihara gönderileni. 13-14, 15-16 yaşındaki gençleri, çocukları eline silahı vererek dağa gönderirsen, (intihar et) demektir. İşte bizim bu PKK'nın intihara gönderdiklerini önleyebilmemiz lazım. Herkes tespit etmiştir, dağa çıkışlarda azalma var. Onun için de PKK'nın içerisinde artık Türkiye'den katılanlardan çok belki Türkiye dışından katılanlar var. Irak'tan vardır, Suriye ile İran'dan vardır. Biz bu katılımları azalttığımız sürece, iyi bir yolda devam ediyoruz demektir. İnşallah Türkiye'nin yarını bugünden daha iyi olacaktır. Tek şart, bir olacağız, beraber olacağız. Hayallerin peşinde koşanlara da itibar etmememiz gerekir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz