PKK'dan Fransa'ya uyarı

Brüksel merkezli Kürt organizasyonu, içlerinden birinin PKK kurucularından olduğu 3 kadının ölümünü aydınlatmaması durumunda Fransa’yı sorumlu tutacaklarını açıkladı.

PKK'dan Fransa'ya uyarı

Reuters’in haberine göre PKK yaptığı açıklamada “Saldırının Fransa’da gerçekleştirilmesi, Fransa’nın sorumluluğunun net bir göstergesi” dedi.

Fransız polis kaynakları 3 kadının otopsilerinin bir hafta sürebileceğini açıkladı. Paris’te savcının açıklamasına göre, kurbanların hepsinin kafasına birden çok kez ateş edilmiş.

Bu arada Kürt siyasetçiler, olayın PKK içindeki kanlı hesaplaşma iddialarını yalanlayarak Türkiye bağlantılı derin devleti suçladılar. Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan France 24'e verdiği demeçte, “Ben asker içindeki radikal grupların yaptığını düşünüyorum” dedi.

Milletvekili Aysel Tuğluk ise, faillerin sürmekte olan müzakerelerin başarısızlığa uğraması için bu eylemi yaptığını belirterek "Bu barış sürecini sabote etmek amacıyla yapılmış bir hareket gibi görünüyor. Ama bu provokasyonun uluslararası boyutları da olabilir. Türkiye cinayetleri soruşturmak için ortak bir soruşturma açmalıdır" dedi.

Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) de cinayetleri kınadı ve Kürt sorununun şiddet yoluyla çözülemeyeceğini söyledi.

Fransız antiterör uzmanları cinayetin Türk makamları tarafından yapıldığına inanmadıklarını iddia etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz