Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in açılmasıyla birlikte dolmuş ve minibüs esnafının plakalarına dair mülkiyet sorunlarıyla ilgili mağduriyetleri gidereceklerini söyledi. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını da duyuran Erdoğan, "Kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik." dedi.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyinde yürüttükleri operasyonda şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralanan 4 askere acil şifa diledi.

Bugün, yoğun ve yorucu olduğu kadar bereketli bir gün geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, ilk olarak inşası tamamlanan 30 bini aşkın deprem konutu ve köy evinin anahtar teslim törenini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Erdoğan, kura töreniyle deprem bölgesinde teslim ettikleri afet konutu sayısının 76 bini aştığını ifade etti.

Daha sonra canlı bağlantıyla 14 kilometrelik Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Yeni Metro Hattı'nın hizmete açılış törenine iştirak ettiklerini anımsatan Erdoğan, böylece İstanbul'un toplam raylı sistem ağı uzunluğunu 362 kilometreye çıkardıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son hattın da devreye girmesiyle İstanbul'un trafik çilesinin biraz daha azalacağı kanaatinde olduğunu vurguladı.

Bugün yine Mamak'ta toplu açılış törenine katıldığını, Mamak Belediyesi ve bakanlıkların ilçeye kazandırdığı 62 kalem eser, hizmet ve projeyi resmen hizmete açtıklarını anlatan Erdoğan, deprem konutlarının, metro hattının ve Mamak'ta hizmete aldıkları yatırımların ülke ve millete hayırlı olmasını diledi.

"ŞOFÖR ESNAFI KARDEŞLERİM MİLLETİMİZİN AYNASIDIR"

Şimdi de şoför esnafıyla kucaklaştığını, mübarek iftar sofrasının güzelliğini paylaştıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sofra biliyorsunuz muhabbet sofrası. Soframızı şereflendirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim kılsın. Şoför esnaflarımızla bizim özel bir dostluğumuz, yol arkadaşlığımız vardır.

Siyasete ilk atıldığımız dönemden itibaren sizlerle farklı vesilelerle bir araya geldik, dertleştik, hasbihal ettik.

Kimi zaman salon toplantılarında, kimi zaman taksi, dolmuş duraklarında, kimi zaman trafikte sizlerle hep yakın irtibat halinde olduk. Hangi görevde olursak olalım sizlerin kanaatlerini almaya, sizlere kulak vermeye ihtimam gösterdik. 

Türkiye'nin nabzını tutarken hep sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Çünkü şoför esnafı kardeşlerim, yaptıkları iş icabı milletimizin aynasıdır. Sizlerin bu ülkeye, bu millete, bu şehre yaptığı hizmetlerin yerini hiçbir şey tutamaz."

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı tatiline ilişkin de bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik.

Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı