Referandum için güvenlik zirvesi

İçişleri Bakanı Soylu'nun başkanlığında, 4. Bölgeler Halk Oylaması Güvenlik Toplantısı 12 İl'in Vali, Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanlarının katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı.

Referandum için güvenlik zirvesi

16 nisan'da yapılacak olan Anayasa Değişikliğine dair referandum için yoğun bir güvenlik çalışması içerisine giren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında dün de 12 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanının katılımıyla, Diyarbakır'da "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı" düzenlendi.

SABAH DİYARBAKIR'A GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sabah özel uçakla Diyarbakır'a geldi. Soylu'yu havaalanında, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebübekir Bal ile İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile diğer yetkililer karşıladı.

Soylu daha sonra bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen "güvenlik zirvesine" katılarak, 16 Nisan'daki referandumun güvenli bir şekilde yapılabilmesi için alınacak polis ve askeri tedbirleri görüştü.

12 İL'İN VALİLERİ DİYARBAKIR'DA

Basına kapalı yapılan toplantıya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arifi Çetin'in yanı sıra Diyarbakır, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van valileri, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları katıldı. Görüntü alınmasının dışında toplantıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

SOYLU'YA BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİ

Toplantı sonrasında Bakan Soylu, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Milletvekilleri Ensarioğlu ve Bal, Sur Kaymakamı Bilal Özkan ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile Gazi Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde karşılaştığı bazı vatandaşların da sorunlarını dinleyen Bakan Soylu'ya "Diyarbakır seninle gurur duyuyor", "Reisimize selam söyle" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla sevgi gösterisinde bulunuldu. Bakan Soylu, ziyaretleri sırasında çocuklara yakından ilgi gösterdi.  Soylu daha sonra geldiği özel uçakla Diyarbakır'dan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler