Roboski faili meçhul kalmasın

HAS Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak, Roboski katliamının ülkenin sıcak gündemine kurban edilmeye çalışıldığını belirterek, tek bir askeri yetkilinin hesap vermemesinin askeri vesayetin devam ettiğini göstergesi olduğunu belirtti.

Roboski faili meçhul kalmasın

HAS Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak, Roboski katliamının üzerinden 119 gün geçmesine rağmen olayın aydınlatılmaması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Roboski katliamının karanlık yönlerinin hala aydınlatılmamış olmasının son derece üzüntü verici olduğunu belirten Parlak, "34 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu karanlık hadisenin üstünün örtüldüğüne yönelik toplumda bir kanaat oluşmaktadır" dedi.

ROBOSKİ SORUŞTURMASI

İnsan Hakları Komisyonu'nun işin üstüne gitmek yerine cılız açıklamalarla olayı basite indirgemeye çalıştığını söyleyen Parlak, "Hükümetten ise ses seda yok, kurumlar birbirlerini suçlamakta, bilgiler ve belgelere ulaşılmadığı ve olayın sütünün örtülmeye çalışıldığı görülmektedir" dedi. Roboski katliamı'nın tüm yönleriyle açıklanmadığı taktir de hep faili meçhul olarak kalacağını söyleyen Parlak, katliamın ülkenin sıcak gündemine kurban edilmeye çalışıldığını ve hafızalardan silmeye yönelik adımlar atıldığını belirterek, adaletin yerine getirilmesi için hükümetin kararlı, cesur, tatmin edici adımlar atması gerektiğini ifade etti.

KARANLIK BİR DÖNEM!

 

Parlak Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Nasıl şimdi siz bir dönemin karanlık yönleriyle yüzleşmeye gidiyorsanız, yarın da Roboski olayıyla ilgili toplum sizinle yüzleşmeye gidecektir. Onun için bir an önce bu olayın faili meçhul kalmamasını sağlayınız ve gerekli tüm adımları atınız." dedi. Roboski Katliamı'nın yaşanmasına rağmen tek bir askeri yetkilinin hesap vermemesinin askeri vesayetin devam ettiğini göstergesi olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz