Rusya Başkanı Putin Türkiye açıklamasını yaptı

Rus ve Türk askerlerinin Ankara'daki görüşmelerine istinaden Rusya Devlet Başkanı Vlidamir Putin, Türkiye açıklamasını yaptı. Açıklamasında Putin, Suriye'de çatışma yaşanan sınırlar hakkında yeniden belirleneceğini belirtti.

Rusya Başkanı Putin Türkiye açıklamasını yaptı

Rus ve Türk askerlerinin Ankara'daki görüşmelerine istinaden Rusya Devlet Başkanı Vlidamir Putin, Türkiye açıklamasını yaptı. Açıklamasında Putin, Suriye'de çatışma yaşanan sınırlar hakkında yeniden belirleneceğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ziyaretini değerlendirdiği basın toplantısında Rus ve Türk askerlerinin Ankara'daki görüşmelerinde Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin sınırlarını konuşacaklarını dile getirdi.

Rus lider, "Görüşmeleri askeri düzeyde de sürdürmek lazım. Bunu Ankara'da gerçekleştireceğiz. Rusya, Türkiye ve İran olarak biz Suriye tarafı ile çatışma alanlarının somut sınırlarından bahsedeceğiz. İkinci olarak ise kim, nasıl, nerede ve neyi kontrol edecek bunu ele alacağız" ifadelerini kullandı.

"Nükleer ve füze testlerini kabul edemeyiz"

Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nın Kuzey Kore'nin füze fırlatması hakkında bilgileri kendisine hemen verdiğini kaydetti. Füzenin provokasyon etkisinin olmasına rağmen Rusya için bir tehdit olmadığını savunan Putin, denemenin çatışmayı arttıracağına inandığını dile getirerek denemeyi kınadı.

Putin, şu ifadeleri kullandı:

"Nükleer ve füze testlerini kabul edemeyiz. Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile diyaloguna geri dönmek lazım. Kore'ye gözdağı vermekten kaçınmalı, bu problemlerin barışçıl çözümünü bulmaya çalışmalıyız".

Ayrıca Rusya ile Çin arasındaki ilişkilere değinen Putin, Rusya'nın roket motorlarının ürünlerinin Çin'e sevk etmesi konusunun yanı sıra uzay sektöründe işbirliğinin artırılmasını amaçlayacaklarını dile getirdi. -

Kaynak: Diyarbakır Söz