Şehit Ahmet Çamur’a son yolculuk uğurlaması

Hakkari’de yaşanan çatışma sonucu şehit düşen Ahmet Çamur Cumhur Başkanı’nın katıldığı törenle Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. Törende Çumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Şehit Ahmet Çamur’a son yolculuk uğurlaması

Hakkari’de yaşanan çatışma sonucu şehit düşen Ahmet Çamur Cumhur Başkanı’nın  katıldığı törenle Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. Törende Çumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Çumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde…

"Kendisine silah doğrultan kim olursa olsun her teröristi, polisimizin de askerimizin de vurma hakkı, yetkisi vardır, bu kesindir. Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi, yeterli değil. Bu mücadele devam edecek. Burada rehavete kapılmak yok" dedi.

Vatandaşların büyük bir Türk bayrağı açtığı tören sonrası bir süre  omuzlarda taşınan Çamur'un naaşı cenaze aracına konuldu. Çamur'un naaşı daha  sonra Soğanlı Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra şehidin eşi Gökçen  Çamur ve çocukları Zeynep Ala, Ayşe Begüm ve Elif Tuğçe ve yakınları, İçişleri  Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, Trabzon Valisi Abdil Celil  Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti  Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, MHP Trabzon Milletvekili  Koray Aydın, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çeşitli siyasi partilerin  temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz