Şehit cenazeleri baba ocağında

Tel Abyad'daki patlamada ve Şırnak’taki trafik kazasında şehit olan iki asker ile iki polisin cenazeleri memleketlerine uğurlandı

Şehit cenazeleri baba ocağında

BARIŞ Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine komşu Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde PKK/YPG'li teröristlerin bombalı eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlandığı patlayıcıların bulunup, imha edilmesi sırasındaki patlamada şehit olan polis memurları Özgür Barçın (40) ve Resul Barutcu’nun (26) cenazeleri, törenle memleketlerine uğurlandı.
Burada, Uludere kara yolunda otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ile Sözleşmeli Er Muhammed Koçak’ın cenazeleri de toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. 

TEL ABYAD’A BOMBA

Şanlıurfa´nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad kentinde, Türkiye ile Suriye yerel polisi tarafından dün terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'de bombalı eylem düzenleyeceği, bu eylemlerde kullanılacak patlayıcıların bulunduğu istihbaratı sonrası çalışma başlattı. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bir adreste terör örgütüne ait patlayıcılar bulundu. Patlayıcıların imha edilmesi sırasında, patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada polis memurları Özgür Barçın, Resul Barutcu ile 1 yerel polis, şehit oldu. 4'ü yerel, 7'si Türk 11 polis de yaralandı.

ŞEHİTLERİN CENAZESİ

Patlamada şehit olan polis memurlarının cenazeleri sabah saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak tören için Şanlıurfa GAP Havalimanı'na getirildi. Burada düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, bürokratlar ile polis ve askerler katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişi okundu, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Şehit polis memuru Özgür Barçın'ın cenazesi uçakla Ankara’ya, Resul Barutcu’nun cenazesi ise helikopter ile Osmaniye’ye gönderildi.
Öte yandan patlamada yaralanan polis memurlarının hastanede tedavilerine devam edildiği ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ŞIRNAK’TAKİ KAZADA ŞEHİT

Önceki gün Uludere kara yolunda otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ile Sözleşmeli Er Muhammed Koçak’ın cenazeleri, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. 

Kaza, dün sabah saatlerinde Şırnak- Uludere kara yolu, Balveren beldesi mevkinde meydana geldi. Askeri personeli taşıyan S.F.’nin (29) kullandığı 73 FE 108 plakalı otobüs, virajı dönerken kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ile Sözleşmeli Er Muhammed Koçak’ın şehit olduğu belirlendi. 43 asker, muavin ve sürücü S.F. ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye götürüldü. Kaza ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sürücü S.F. tedavisinin ardından gözaltına alındı. S.F.'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor. 

Şehit askerler Öztürk ve Koçak için Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Osman Bilgin, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve askerler katıldı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, tören alanına getirildi. Saygı duruşu sonrası şehitlerin öz geçmişi okundu, dua edildi. Şehit Koçak'ın cenazesi Van'a Öztürk'ün ise Balıkesir'e gönderildi. 

KOÇAK’IN NİŞANLISI

Koçak memleketi Van'ın Erciş ilçesinde toprağa verildi. Çavuş Sadık Koçak tabuta sarılarak dakikalarca ağladı. Yapılan askeri tören ve cenaze namazının ardından Şehit Muhammed Koçak, Gölağzı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Suriye'nin Tel Abyad kentinde PKK/PYD'li teröristlerin hazırladığı patlayıcıların imhası sırasında şehit olan polis memuru Resul Barutcu'nun (26) cenazesi Osmaniye'de; bomba imha uzmanı polis memuru Özgür Barçın'ın (40) cenazesi de Ankara'da toprağa verildi.

İKİ ÇOCUK BABASI

Evli ve 2 yaşında bir çocuk babası Barutcu'nun cenazesi, helallik için Gebeli Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin annesi Döndü, babası Remzi ve eşi Öznur Barutcu, uzun süre gözyaşı döktü. Barutçu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.

TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Törene şehidin ailesi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Erdinç Yılmaz, milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Baha Ünlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Barutcu, oğlunun tabutuna sarılıp, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Barutcu'nun cenazesi, İl Müftüsü Ali Çakmak'ın kıldırdığı namazın ardından Osmaniye Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT POLİS ÖZGÜR BARÇIN

Şehit polis Özgür Barçın için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Hasan Çınar kıldırdı. Ardından şehit için helallik alındı. 

5 YAŞINDAKİ OĞLU ASKER SELAMI VERDİ

Necibe ve Mücahit Barçın çiftinin tek oğlu Özgür Barçın'ın eşi ve 3 çocuğu, cenazede büyük üzüntü yaşadı. Şehidin en küçük çocuğu Özgürcan (5) babasının tabutu başında asker selamı verdi.

Baba Mücahit Barçın da "Dimdik ayakta duracağız. Bunların yüzlerini güldürmeyeceğiz" ifadelerini kulandı. Törenin ardından şehidin cenazesi, Sincan ilçesindeki baba evine götürüldü. Komşularından da şehit için helallik alınmasının ardından, şehidin cenazesi Sincan'daki Cimşit Polis Şehitliği'nde defnedildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz