Şehit oğullarının fotoğrafını okşadılar

Afyon Hava Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla tören düzenledi. Törende,yaklaşık 3 yıl önce Şırnak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin kabrini ziyaret eden Hanım ve Mehmet Çiftçi,çocuklarının fotoğrafını okşayıp, gözyaşı döktü.

Şehit oğullarının fotoğrafını okşadılar
Afyonkarahisar'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Hava Şehitliği'nde tören yapıldı. Törene, Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri erkan, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Protokolun çelenkleri koymasından sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Levazım Yüzbaşı Şükrü Coşkun, "Vatan için en kutsal varlığını, canını veren aziz şehidim; manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış düşmanlarımızı bertaraf ederek, senin emanetini daima en yükseğe çıkaracağız" dedi.
Şehitlik Özel Defteri'ni imzalayan Vali Güner, daha sonra beraberindekilerle şehit mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı.
Şehit yakınlarının duygulu anlar yaşadığı törende, 2012 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin anne ve babası Hanım ve Mehmet Çiftçi deçocuklarının kabri başındaydı. Hanım Çiftçi oğlunun kabrine karanfil bırakırken, üzerinde yer alan fotoğrafı öptü. Oğlunun fotoğrafını uzun süre okşayan Hanım Çiftçi, gözyaşlarına hakim olamadı.
Törene katılan Üsteğmen Özal Gücüye de şehit Sami Çiftçi'nin kabrini ziyaret etti. Üsteğmen Gücüye'nin oğlunun harp okulundan arkadaşı olduğunu öğrenen ve kendisini ilk defa gören anne Hanım Çiftçi, Gücüye'ye sarıldı. Üsteğmen Gücüye ise annenin elini öperek bir süre sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz