Şemdinli'de 'büyük' operasyon

Çukurca, Şemdinli ve Beytüşşebap ilçesi kırsalına sevk edilen özel harekat birimleri, korucunun da katılımıyla yaklaşık 5 bin askerle hava destekli operasyon başlatıldı.

Şemdinli'de 'büyük' operasyon

Hakkâri kırsalında iki haftadan beri süren operasyonlar Çukurca'da 8 şehidin ardından genişletildi. Çukurca, Şemdinli ve Beytüşşebap ilçesi kırsalına sevk edilen özel harekat birimleri, korucunun da katılımıyla yaklaşık 5 bin askerle hava destekli operasyon başlatıldı.

Çukurca'da dört ayrı karakola yapılan eş zamanlı saldırıda 6'sı asker 2'si korucu 8 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından iki haftadan beri askeri hareketliğin yoğun olarak yaşandığı Hakkâri'de büyük operasyon başlatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Çukurca ve Şemdinli'de peş peşe Skorsky tipi helikopterler havalandı. Yüksekova 21'inci Jandarma Tabur Komutanlığı ve Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye helikopterlerin yanı sıra mayına dayanaklı ‘Kirpi' zırhlı araçlarıyla bölgeye komandolar sevk edildi. Sınırın sıfır noktasında köy korucuları ve Polis Özel Harekât ile Jandarma Özel Harekât Timleri'nin katılımıyla büyük operasyon başlatılırken, helikopterler arazide uzun süre kalabilecek eğitimi alan Özel Birlikleri kritik noktalara indirdi. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilebilmesi için mağaraların bulunduğu alanlar bombalanıyor.

DEPREM SONRASI SALDIRI

Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün gece meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremi hisseden Beytüşşebaplılar evlerinden korku ve panik içerisinde dışarı çıkarken, bir saat sonra da silah sesleri üzerine evlerine kapandı. Kato Dağı eteklerine güvenlik amacıyla kurulan askeri üs bölgelerine kalabalık PKK'lı grup uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık yarım saat sıcak çatışma çıktı. PKK'lılar karanlıktan faydalanarak kaçtı.

PETROL BORU HATTINA SALDIRI

Mardin'in Midyat ile Şırnak'ın İdil İlçeleri arasında geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı nedeniyle bölgede yangın çıkarken, mayın ihtimali üzerine bölgeye güvenlik nedeniyle kimse yanaştırılmadı. Yangın nedeniyle petrol akışı durdurdu. Uzun bir süre sonra BOTAŞ görevlileri yangına müdahale edemezken, sabah karşı yangın kontrol altına alınabildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler