SGK giriş yılı bunlardan biriyse hemen başvurun! Yıllarca beklemeden hemen emeklilik şansı!

Bildiğiniz gibi insanlar uzun süre çalışarak yaşlılıkta rahat edebilmek için emeklilik zamanını hesaplamaktadır. SGK tarafından yıllarca beklemeden emekli olmanın formülü açıklandı.

SGK giriş yılı bunlardan biriyse hemen başvurun! Yıllarca beklemeden hemen emeklilik şansı!

Bildiğiniz gibi finansal anlamda güvenliğinizi sağlamak, yaşam kalitenizi artırmak için çalışma gösterirsiniz. Gösterdiğiniz çalışmaların da sonucu olarak emekli olma gününüzü araştırırsınız. Emeklilikle ilgili prim, yasal düzenleme ve emekli olma tarihiniz önem arz etmektedir. Peki, uzun yıllar beklemeden nasıl emekli olabilirsiniz?

Erken Emekli Olma Yolları Nelerdir? 

Emekli olabilmeniz için bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor. Bu faktörlerden en önemlisi de prim ödemesi olmaktadır. Çalışma gösterirken hangi kuruma ne kadar prim ödediğiniz önemli bir konudur. Bu durum hem emeklilik yaşınızı hem de maaş oranınızı doğrudan etkileyecektir. 

Şayet kadın çalışansanız daha şanslısınız demektir. Kadın çalışanlar çocuk sahibi olduğu takdirde her bir çocuk için 720 gün kadar ek prim hakkı kazanacaktır. Bu da kadınların daha erken emekli olması demek. 

Eğer erkek çalışansanız askerlik yaptığınız süreyi de sigortadan saydırabileceğinizi biliyor muydunuz? Askerlik borçlanması yaparak siz de sigorta başlangıç tarihinizi bir tık geri çekebilirsiniz. Bu durum da sizin emekli olma yaşınızı daha öne çekmenizi sağlayacaktır. 

Çalışırken eğer gücünüzün yüzde 60 oranını kaybettiyseniz erken emeklilik fırsatından faydalanabilirsiniz. Erken emekli olabilmek için sigorta gününüzün 1800 gün olması ve 1800 gün boyunca prim ödemiş olmanız gerekiyor. 

Aynı zamanda ağır işlerde çalışma gösteren bazı mesleklerin de erken emekli olma fırsatları bulunmaktadır. Erken emekli olma fırsatınızın bulunduğu işlerden daha önce bahsetmiştik. 

Kaynak: Diyarbakır Söz