'Sizi okşayacak mıydım?'

Başbakan Erdoğan, medyaya ve PKK tarafından kaçırılan CHP'li milletvekili Hüseyin Aygün'e sert eleştirilerde bulundu.

'Sizi okşayacak mıydım?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi ve Katılım organizasyonuna katıldı. Başbakan Erdoğan AK Parti’ye katılacak Numan Kurtulmuş ile birlikte salona girdi. Kurtulmuş Başbakan Erdoğan’ın sol yanındaki koltuğa oturdu.

"İŞTE TERÖR ÖRGÜTÜ BU"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında partisinin kırmızı çizgilerine de değindi. Erdoğan, "Afyonkarahisar’dan yola çıkarken dört şeyi özelikle söyledik. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet, dedik. Bundan tavizimiz yok. Burada aynı noktadayız. Dedik ki bizim üç kırmızı çizgimiz var. Biz asla bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, dedik. Yani bu ülkenin batısına ne kadar değer veriyorsak doğusu güneydoğusu da bizim için o kadar değerlidir. Kuzeyine ne kadar değer veriyorsak güneyi de o kadar değerlidir. İki, biz etnik millyetçilik de yapmayacağız. Bir olduk birlikte olduk ve gördüğünüz gibi birlikte Türkiye olduk. Üçüncüsü dinsel milleyetçilik de yapmayacağız. Biz her inanç grubuna eşit mesafedeyiz. Her inanç grubunun inancını yaşaması bizim güvencemiz altındadır. Millete ve sevdalı olan herkesle bu çatı altında bir olmaktan beraber olmaktan biz sadece memnuniyet duyarız. AK Parti Türkiye’nin büyük demokratikleşme dalgasının lokomotifidir" dedi.

"İSİMLER DEĞİŞEBİLİR, MAKAMLAR, RÜTBELER YER DEĞİŞTİREBİLİR"

Konuşmasında 30 Eylül’de yapılacak Büyük Kongre’de değişiklikler yaşanabileceğine de dikkat çekti. Erdoğan, "Şunu da herkesin bilmesini isterim. Kesintiler olabilir, molalar olabilir. İsimler değişebilir, makamlar, rütbeler yer değiştirebilir. Bu dava, yüzyıllardır aşkla ve heyecanla yürüyen bu hizmet kervanı daha da güçlenerek yoluna devam edecek" diye konuştu.

MUHALEFETE 4+4+4 ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık eğitimden bahsetti ve 4+4+4’ü eleştiren Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

CHP’YE 66 AY GÖNDERMESİ

Seçmeli ders eğitimine de değinen Erdoğan, "Eğitimde yine bu yıl seçmeli ders sistemini başlattık. Bunları da bilmezler bunların kitabında seçmeli ders diye birşey yok. Başta Kur’an-ı ve Hz. Muhammed’in Hayatı olmak üzere veliler ve öğrenciler bunları seçtiler. Fakat çok rahatsız oldu beyler. Sen gönderme yine. Seçmeli ders bu. İstersen gönderirsin istersin göndermezsin senin böyle bir derdin olmadığına göre gönderme ama gönderecek olanlar da seni rahatsız etmesin. Niye rahatsız oluyorsun? " diye konuştu.

"İSLAMOFOBYA TEHLİKELİDİR KÖTÜDÜR"

Başbakan ABD’de yayınlanan ’Müslümanları Masumiyeti’ filmiyle ilgili de konuştu. Erdoğan, " Gerek ABD’de gerek ardından Fransa ’da film ve karikatür yoluyla Müslümanları rencide edenlerin düşünce özgürlüğü bahanesinin ardına sığınmaları doğrudan doğruya düşünce özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Yaşanan hadiselere rağmen bu tür girişimlerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Müslümanlar’ı barbar olarak nitelendirecek afişlerin metro istasyonlarına asılması sözkonusu. Kısa bir süre önce Almanya’da başörtülü kızlarımıza karşı bir kampanya başlatıldı. Irkçılıkla ilgili örgütlenmeler gelişmiş demokrasilerde dahi düşünce özgürlüğü kapsamında görülmüyor. Bu yaklaşımın artık İslamofobya’da İslam karşıtlığı konularında sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunlar antisemitizmi uygulamaya çalışıyorlar ama burada bunu görmezlikten geliyorlar. İslamofobya ırkçılık kadar tehlikelidir kötüdür ve hoşgörü gösterilmemesi gereken bir konudur" dedi.

"GERİ ADIM ATMADIK ATMAYACAĞIZ"

Terör saldırılarının son dönemde arttığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Erdoğan, "Geçtiğimiz haftalar boyunca terör örgütü güvenlik güçlerimize karşı alçakça saldırılarını sürdürdü. Şehitlerimize bir kez de buradan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Aileleirmize miletimize başsağlığı diliyorum. Çeşitli saldırılarda yaralanan Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.  

CHP VE MEDYAYA TERÖR ELEŞTİRİSİ

Terörle mücadele konusunda ana muhalefet partisini eleştiren Başbakan Erdoğan, "Ana Muhalefet Partisi bize gelmeden önce bir milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili Başbakan Yardımcım randevu istedi. Kendileriyle görüşülemedi. Randevu vermediler. Geldiler görüştük 3 arkadalşıyla geldiler. Ben şimdi şu an yanımdaki üç arkadaşıma talimat veriyorum. Siz de talimat verin çalışmaya başlasınlar. Hazırlıklarını yapsınlar ve önümüze getirsinler, dedim. O günden bugüne 3 ay geçti hala CHP’den ses yok. Hala sıkılmadan biz ziyaret ettik diyorlar. Ver üç arkadaşına talimatı. Samimi değiller akşam başka sabah başka" dedi.

SİZİ OKŞAYACAK MAYDIM?

 

Terör haberleri konusunda medyayı da eleştiren Erdoğan, "Medyaya bakıyorsun orada da ayrı bir sorumsuzluk. Hangi ülkede teröre karşı halkı ve vatanı için canını ortaya koyan güvenlik güçleri bu kadar mı hırpalanır? Sonra Başbakan medyaya çok saldırdı. Ne yapacaktım? Okşayacak mıydım? Dertli olan biziz canı yanan biziz sen hala orada canı yananlara karşı onun üzerinden ne kadar rant elde ederim onu düşünüyorsun” diye tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan tepkisini şöyle sürdürdü: “Terörle mücadele boğaza karşı keyif çatıp ahkam kesmeye benzemez. Benim Mehmedim siperde gözünün önünde eşi var anası va babası var, eli tetikte canı burnunda bekliyor. İstanbul’dan beyefendiler o Mehmet ile değil, Genelkurmay’ın başkanının ayakkabısının altıyla uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir ya? Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Beyler bu polisler bu asker de istihbaratçı da AK Parti’nin mensuplarından değil Türkiye Cumhuriyeti’nin bu aziz milletin evlatlarından oluşuyor."

CHP’YE OSLO GÖNDERMESİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında CHP tarafından açıklanan Oslo görüşmeleriyle ilgili belgelere de değindi. Erdoğan, "CHP arkasına terör örgütünü almıştır. Bir tanesini kaçırdılar 2 gün misafir edip bıraktılar. Kendisini kaçıran teröristlere çiçek çocukları muamelesi yaptı. Çiçek çocuklar çıktılar alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı’nı şehit ettiler. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor. Elindeki asılsız fotokopileri sallayıp partimize saldırıyor. Size farklı bilgiler açıklayacağım diyor. Ne çıktı ortaya? Tavşan çıktı" diye konuştu.

Erdoğan, "Genel Başkanı çıkıyor o da ayrı telden çalıyor. Sizin bu söylediklerinizin hepsi bunlar hep dağdan gelen bilgiler. Bunların kaynaklarını biliyoruz. CHP’ de kimi dinleyeceğimizi ciddiye alacağımızı bilmiyoruz. Borsada bile bu kadar iniş çıkış yaşanmıyor. CHP’de erken kalkan mikrofonun önüne geçer kafasına göre açıklama yapar. Kırk yamalı bohça. Tunceli’de ayrı dil, Hakkari’de ayrı dil, Hatay’ da ayrı dil, Ankara İstanbul’da ayrı dil” kullandığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz