Sokakta çatıştı!

Kırsal'dan Diyarbakır'a "kayyımlara" yönelik suikast planı için Diyarbakır'a gelen "Evin" kod adlı PKK'lı, sokak ortasında polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirildi. Cumartesi günü de, dağ kadrosunda bir ölü, bir de yaralı terörist ele geçirilmişti.

Sokakta çatıştı!

Örgütün dağ kadrosundan gelerek Diyarbakır'da il yöneticilerine ve belediyelere görevlendirilen kayyumlara yönelik, ses getirecek eylem yapacağı istihbaratını alan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağlar İlçesi Cengizler Caddesi civarında operasyon düzenlendi.

SOKAKTA ÖLDÜRÜLDÜ

Van nüfusuna bağılı 1990 doğumlu 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'un bu yönde görevlendirilen suikast timindeki örgüt üyesi olduğunu belirleyen polis, Üçoş'u sokakta kıstırdı. "Teslim ol" çağrısına ateş açarak karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada Üçoş, ölü ele geçirildi.

YARALI MİLİTANIN İFADESİYLE

Geçen cumartesi günü de yine merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi mevkiinde çıkan çatışmada bir PKK'lı ölü ele gerilmiş bir militan da yaralı yakalanmıştı. Yaralı örgüt üyesinin ifadesinden, örgütün dağ kadrosundan kente gelen PKK'lı Sabiha Üçoş'un eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Merkez Bağlar İlçesi'nde, belediyelerde görevlendirilen kayyumlara ve il yöneticilerine yönelik suikast hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen ve PKK'nın dağ kadrosunda eğitilen suikast timinde yer alan 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

SES GETİRİCİ EYLEM İÇİN

Örgütün dağ kadrosundan gelerek Diyarbakır'da il yöneticilerine ve belediyelere görevlendirilen kayyumlara yönelik, ses getirecek eylem yapacağı istihbaratını alan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü kapsamlı bir soruşturma başattı. Van nüfusuna bağılı 1990 doğumlu 'Evin' kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'un bu yönde görevlendirilen suikast timindeki örgüt üyesi olduğunu belirleyen polis, saldırıyı gerçekleştirmeden yakalanması amacıyla merkez Bağlar İlçesi Cengizler Caddesi civarında operasyon düzenlendi.

SABİHA ÖÇOŞ ÖLDÜRÜLDÜ

İstihbarat Şubesi ve Özel Harekat Şubesi müdürlüklerinin koordineli operasyonunda, örgüt üyesi terörist Sabiha Üçoş sokak ortasında "teslim ol" çağrısına ateş açarak karşılık verdi. Üçaş, polisle çatışmaya girdi. Kısa süren çatışma sonucunda, sokak ortasında öldürülerek ele geçirilen PKK'lı kadın teröristin üzerinde el bombası ve tabanca bulundu.

CUMARTESİ GÜNÜ DE

Geçen cumartesi günü de yine merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi mevkiinde çıkan çatışmada 1 PKK'lı militan ölü, 1'de yaralı ele geçirilmişti. Yaralı örgüt üyesinin ifadesinden, örgütün dağ kadrosundan kente gelen PKK'lı Sabiha Üçoş'un eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, PKK'lı Sabiha Üçoş'un etkisiz hale getirilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, İl merkezine sansasyonel eylem hazırlığında olan ve örgütün dağ kadrosundan geldiği yönünde bilgiler bulunan 'Evin' kod isimli S.Ü. isimli bölücü terör örgütü mensubu bayan şahsın, Bağlar ilçesi Cengizler Caddesi civarında olduğu bilgisinin alınması üzerine, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsın yakalanması için operasyon düzenlenmiştir.

TESLİM OL ÇAĞRISI YAPILDI

Bölücü terör örgütü mensubu şahsın 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bayan terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede şahsın üstünde bir adet tabanca ve 1 adet el bombası olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla ve aralıksız olarak devam edilecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz