Somut değil soyut delil!

DEM Parti'nin Mardin'de seçim öncesi emniyet ve karakola 538 'seçmen' taşınmasına yaptığı itiraz reddedildi. Gerekçede, "Öne sürülen iddialar soyut olup delil ve gerekçeye dayandırılmamıştır" denildi.

Somut değil soyut delil!

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na 538 kişinin seçmen olarak kaydırıldığını iddia eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü itirazda bulundu. Yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Kurulun ret kararında, "Öne sürülen iddialar soyut olup delil ve gerekçeye dayandırılmamıştır. Seçim yasaları da kanıtları araştırma ve toparlamakla seçim kurullarını görevli kılmamış, itiraz edeni delil ve gerekçe göstermekle yükümlü kılmıştır" ifadelerine yer verildi.

SİİRT'TE DE İTİRAZLAR REDEDİLMİŞTİ

Burada, DEM Parti Siirt İl Örgütü, de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde bulunan dört adrese taşınan 6 bin 643 'seçmene' karşı 12 Ocak'ta itirazda bulunmuştu.

İl Seçim Kurulu, başvuru üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Kurula yanıt veren İl Emniyet Müdürlüğü, söz konusu kişilerin 'emniyet tedbirleri' ve 'operasyon faaliyetleri' kapsamında görevlendirilen personeller olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler