SON DAKİKA! Emniyet'te operasyon | 445 Polis Açığa Alındı, Birçok Polis Pasif Göreve Çekildi!

SON DAKİKA HABERİ: EGM tarafından yapılan incelemeler sonucu Garson’un hard diskinden çıkan 445 polis açığa alındı. Birçok polis pasif göreve çekildi.

SON DAKİKA! Emniyet'te operasyon | 445 Polis Açığa Alındı, Birçok Polis Pasif Göreve Çekildi!

Son Dakika: 445 Polis Açığa Alındı, Birçok Polis Pasif Göreve Çekildi! İsim Listeleri Açıklandı Mı? Gizli tanıktan ele geçirilen bilgiler çok önemli.

BİRÇOK POLİS AÇIĞA ALINDI

MİT’in Garson kod adı ile bilinen gizli tanıktan 2017 yılında ele geçirilen ve şifresi 6 yılda kurulabilen AES 256 bit ile şifrelenmiş hard diskten çıkan liste için işlemler yapılmaya başlandı.

İŞTE DETAYLAR

Süper hızlı işlemcilerine sahip devasa bilgisayarlarla 6 yılda kırılan söz konusu hard diskten çıkanlar ile ilgili detaylar şu şekilde:

KOM Başkanlığı, Garsondan ele geçirilen diskten çıkan 57 bin belgeyi detaylı şekilde inceledi. Söz konusu inceleme sonucu herhangi bir işlem görememiş 3 bin kripto emniyet personeli daha deşifre oldu.

Ele geçirilen materyaller sonrası 2003 Aralık ayında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olan komiser ve polis memurlarının da aralarında olduğu 445 aktif polis açığa alındı ve idari soruşturma başlatıldı.

ÖNEMLİ BİRİMLERDE BULUNANLAR PASİFE ALINDI

Garsondan çıkan yeni veriler doğrultusunda yeni listeyi kritik birimlere hızla gönderildi. Gönderilen listelerde bulunan ve Özel Harekat Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı birimlerinde görev alan personeller pasif görevlere alındı.

Aynı şekilde ülke genelinde emniyette operasyonel birimlerde çalışan polisler de görevlerinden uzaklaştırıldı. Pasife çekilen personeller hakkında değerlendirme yapılacak ve soruşturmaya gerek görülürse açılacak.

AÇIĞA ALINAN POLİSLERİN İSİM LİSTELERİ AÇIKLANDI MI?

Açığa alınanların isim listeleri henüz açıklanmadı. Listenin açıklanması da beklenmiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz