Süt dağıtımının il gününde zehirlenme

Diyarbakır ve Sivas'ta Milli Eğitim ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi ile okullara dağıtıldığı belirtilen sütten ilköğretim okulu öğrencileri arasında toplu zehirlenmeler yaşandı.

Süt dağıtımının il gününde zehirlenme

Milli Eğitim ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi ile bugün ilköğretim 5'inci sınıfa kadar öğrencilere süt dağıtımına başlandı. İddiaya göre Diyarbakır Hürriyet İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayeti gelince öğrenciler hastanelere kaldırıldı. Diyarbakır'daki çeşitli hastanlerde yaklaşık 50 öğrencinin dağıtılan sütlerden zehirlendiği belirtildi. Öğrencilerin hastanelerdeki tedavileri sürdürülüyor.

Bir diğer toplu zehirlenme vakasınıngörüldüğü il ise Sivas. Sivas kent merkezinde bulunan 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda 5 .sınıf öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında süt dağıtımının ilk gününde öğrenciler karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri ile hastanelere kaldırıldı.

Çocuklarının zehirlendiğini duyan aileler panik içinde okula giderek bilgi almaya çalıştı. Sütten zehirlendiği belirtilen yaklaşık 60 öğrencinin tedavilerine Sivas kent merkezindeki 3 hastanede devam ediliyor.Aynı zamanda Sivas'ın İmranlı ilçesinde de dağıtılan öğrencilerin sütten zehirlendiği ihbarının alındığı belirtildi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz