Tabip Odası; Demir serbest bırakılsın

Diyarbakır’da polis tarafından ‘İfadeniz var’ denilerek gözaltına ve daha sonra tutuklanan Dr. Yılmaz Demir için Diyarbakır Tabip Odası, serbest bırakılmasını istedi.

Tabip Odası; Demir serbest bırakılsın

Diyarbakır Tabip Odası (DTO) 2008-2010 döneminde genel sekreterliklerini yapan ve polisler tarafından “İfadeniz var” denilerek gözaltına alındıktan sonra 27 Ekim’de tutuklanarak cezaevine gönderilen Doktor Yılmaz Demir’in serbest bırakılması için çağrı yaptı. DTO açıklamasında, "Mesleğini icra ederken yıllar öncesine ait mesnetsiz iddialar ile ilgili, ev ve iş yeri belli olan ifade vermek için çağrıldığında gelebilecek bir hekimin tutuklanması haksız-hukuksuz bir uygulamadır" denildi.

'SAVCILIK SORGUSU YAPILMADAN TUTUKLANDI'

DTO yönetici ve üyelerinin oda binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Dr. Yılmaz Demir’in 26 Ekim tarihinde hasta baktığı Aile sağlık Merkezinde ‘’İfadeniz var’’ denilerek gözaltına alındığını hatırlattı. Demir’in gözaltına alındıktan bir gün sonra 27 Ekim’de savcılık aşamasında herhangi bir sorgulama yapılmaksızın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını ifade eden Turan, avukatlarının itirazına rağmen 35 gündür tutukluluk halinin devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler