Tahir Elçi serbest bırakıldı

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Tahir Elçi serbest bırakıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili İdris Kurt, Elçi'yi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkartılan Elçi ifadesinde, yakalama kararının usule uygun olmadığını, gerekçesinin gerçeklere aykırı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Benim kaçacak durumum yok. Bir ilin baro başkanıyım. İldeki tüm devlet yöneticileriyle sık sık görüşme halindeyim. Bu yakalama kararı bu nedenle yerinde değildir. Dürüst bir yargı sistemi arıyoruz. Ben baro başkanı olarak uzun yıllardır Türkiye'deki bir sorunun çözümü için insancıl yollarla çözümler getirmek için uğraş verdim. Kimseden korkumuz yoktur. Vicdani kanaatimi televizyon kanalında açıkladım.''

Hakim Latif Kadir Kaya de Elçi hakkında kuvvetli suç şüphesinin mevcut olduğunu ancak bu durumun tutuklama kararı verilebilmesi için yeterli olmaması, şüphelinin uzun süredir aynı adreste oturuyor ve iş sahibi olması, delillerin büyük oranda toplanmış bulunması, şüphelinin kaçacağına veya delilleri karartacağına ilişkin dosyaya yansıyan bilgi ve belgenin bulunmaması sebebiyle tutuklanma talebinin reddine karar vererek, serbest bıraktı.

Elçi hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar veren hakim Kaya, Elçi'ye yurtdışına çıkış yasağı getirilmesine hükmetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz