Tarihi köprüye dinamit

Diyarbakır'da viyadük yapımı için dinamit patlatılması sonucu 2'nci Abdülhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprü zarar gördü.

Tarihi köprüye dinamit

Diyarbakır'da viyadük yapımı için dinamit patlatılması sonucu 2'nci Abdülhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprü zarar gördü.Atatürk’ün Rus taarruzunu engellemek için kullandığı köprünün bir bölümü çöktü. Hasar alan tarihi köprü trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır’ın Hazro, Silvan ve Kulp İlçeleri üçgeninde kalan ve saklı cennet olarak anılan tarihi Taşköprü’de viyadük yapımı nedeniyle dinamit patlatıldı. Tahrip gücü yüksek dinamitin patlamasıyla tarihi köprünün bir bölümü çöktü, ağır hasar gören köprü trafiğe kapatıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Rus taarruzunu engellemek için kullandığı köprü, tarih kitaplarında da yer alıyor.

TRAFİĞE KAPATILDI, JANDARMA BÖLGEDE 

Hazro İlçesi yakınlarındaki tarihi Taşköprü bölgesinde viyadük çalışması yürütülen Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü saha ekiplerinin sorumsuz ve bilinçsiz hareket etmesiyle tarihi Taşköprü'nün bir bölümü çöktü, ağır hasar gören köprünün bulunduğu bölge araç ve yaya trafiğine kapatılırken, bölgeye sevk edilen jandarma timleri de çevreye geniş güvenlik önlemi aldı.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK DİNAMİT

Bir süre önce bölgede yapımına başlanan ve Silvan, Hazro, Lice ilçelerini Kulp İlçesi kırsalından Muş iline bağlayacak olan 700 metrelik viyadük çalışmasında bir skandal yaşandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü bünyesindeki yüklenici müteahhit firmaya ait saha ekiplerinin bilinçsiz ve sorumsuz davranışıyla tarihi köprü yıkıldı. Viyadük çalışmasında hızlı ilerlemek için çevreyi dikkate almadan bölgede tahrip gücü yüksek dinamit patlatıldı.

KÖYLÜLER PATLAMALARDAN ŞİKÂYETÇİYDİ

Patlamanın şiddetiyle Sultan 2. Abdülhamid döneminde inşa edilen tarihi köprü yıkıldı. Önemli derecede zarar gören tarihi köprü mahalle sakinlerinin de tepkisine neden oldu. Köylüler, geçtiğimiz aylarda viyadük çalışması yürüten firmanın yine dinamit patlatmasıyla Taşköprü Köyündeki bazı evlerin de yıkılarak ağır hasar gördüğünü, bununla ilgili yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini, nasılsa kırsal bölge anlayışıyla bölgede gelişi güzel patlamaların çevreye ciddi zararlar verdiğini, bunun sonuncusunun da tarihi köprü olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler