Taşdeler de savunmasını tamamladı

Dava kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklardan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, videokonferans aracılığıyla savunmasını tamamladı.

Taşdeler de savunmasını tamamladı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Nusret Taşdeler, tedavi gördüğü Ankara GATA'daki odasından videokonferans aracılığıyla  bağlanarak savunmasını yaptı.

Yazılı olarak hazırladığı savunmasını okumaya 23 Kasım'da başlayan Taşdeler, ''Ergenekon terör örgütünü tanımıyorum. İddia olunan bu örgütün, iddia olunan amaçları hakkında hiçbir bilgim, isnat edilen suçlarla yakından veya uzaktan ilgim bulunmamaktadır'' dedi.

Gazeteci yazar Hüseyin Cahit Yalçın'ın idam cezası ile yargılandığı bir davada, savcıya hitaben söylediği ''Bu mahkemenin savcısı olmaktansa, sanığı olmayı tercih ederim'' sözünü anımsatan Taşdeler, ''Bu sözden ilham alarak ve vicdan rahatlığı içinde, ''Ergenekon'' davasının görüldüğü bu mahkemenin savcısı veya yargıcı olmaktansa, sanığı olmayı tercih ederim'' ifadelerini kullandı.

İddianamede bozuk bir Türkçe kullanıldığını, bu nedenle suçlandığı konuları anlayamadığını öne süren Taşdeler, bu şekilde adil yargılanma hakkının kısıtlandığını savundu.

''Terörist değilim''

Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenmesini ve internet andıcı iddianamesinin bu davayla birleştirmesini de eleştiren Taşdeler, savunmasını şöyle tamamladı:

''Ben terörist değilim, hiçbir zaman olmadım, olmam ve olamam. Türkiye Cumhuriyeti'nin Genelkurmay Başkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Komutanı, tarihimizin hiçbir döneminde terörist olmamıştır, bugün değildir, gelecekte de olamaz. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı, mazide hiçbir zaman, 2. Başkanı'ndan sivil memuruna kadar, teröristlerin çalıştığı bir terör örgütü yönetim merkezi olmamıştır, istikbalde de asla olmayacaktır.''

Taşdeler, beraatını istedi.

Duruşmada, savunması sırasında Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Taşdeler'i ''Savunma sınırlarını aşan sözler kullanıyorsunuz. Hakkınızda suç duyurusunda bulunabiliriz'' diyerek uyardı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler