TBMM Başkanı Yılmaz: Seçimler demokrasinin bayramıdır

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, oyunu memleketi Sivas'ta kullandı, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Oluşacak parlamento Türkiye'nin sorunlarını çözmeye muktedirdir" dedi.

TBMM Başkanı Yılmaz: Seçimler demokrasinin bayramıdır
Günlerdir seçim bölgesi olan Sivas'ta çalışmalarını sürdüren TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, oyunu kent merkezindeki Fevzi Paşa İlkokulu'nda kullandı. Okula gelişinde partililer tarafından karşılanan TBMM Başkanı Yılmaz, 1278 numaralı sandığa giderek oyunu kullandı. 369 seçmenin bulunduğu sandıkta 146'ncı seçmen sırasına sahip olan Yılmaz, oyunu kullandıktan sonra okuldaki sandıkları ziyaret ederek, seçim görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi. Okul çıkışında açıklama yapan TBMM Başkanı Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinin ülkeye hayırlı uğurlu olması dileklerini ileterek, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Görüyorsunuz bir bayram şenliği içerisinde seçim devam ediyor. İnşallah huzur içerisinde de tamamlanır. Bu seçimin sonunda oluşacak parlamento, TBMM, demokratik sistem içerisinde Türkiye'nin her sorunlarını çözmeye muktedirdir. Ve vatandaş da bundan dolayı o meclise yetki veriyor. Meclis kendi görevinin sorumluğunun bilincinde olarak yerine getirecektir" dedi.
Seçim döneminde kentte görev yapan Vali, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ve ekiplerine teşekkür eden Yılmaz, "Seçimlerin Türkiye için huzur içerisinde bu aşamaya gelmesinde vermiş oldukları destek ve katkı için her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ülke bizim. Bu ülke 78 milyonun. Hiç bir kimse, diğerinden daha fazla bu ülkenin sahibi değildir. Herkes eşit şekilde bu ülkenin sahibidir. Ortak değerimiz vatanımızdır. Ortak yurdumuz vatanımızdır. Birlikte yaşayacağız, birlikte bir arada çalışacağız. Ortak eserler, ortak değerlerimizi koruyacağız. Ve ortak eserleri milletimizin hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.
Yılmaz, seçim çalışmaları boyunca görev yapan basın mensuplarına da teşekkür etti.


Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz