Tecrit kaldırılsın!

Emeğin Partisi (EMEP) İl Başkanı Mehmet Aslanoğlu, BDP ve DTK tarafından 14 Temmuz’da düzenlenecek olan ‘Özgürlük için Demokratik Direniş’ mitingine çağrıda bulunarak, Demokratik çözüm için Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılmasını talep etti.

Tecrit kaldırılsın!

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından 14 Temmuz’da düzenlenecek olan ‘Özgürlük için Demokratik Direniş’ mitingi ile ilgili hazırlıklar sürürken, Emeğin Partisi (EMEP) İl Başkanlığı, miting ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Öcalan’a tecrit kaldırılmalıdır

İl Başkanı Mehmet Aslanoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 3,5 milyon Kürdün siyasi irade olarak gördüğü Abdullah Öcalan’ın sorunun barışçıl demokratik çözümü yönünde rolünü oynamasını engellemek istediğini öne sürerek, “Bu politikanın en büyük destekçisi 1999’da Irak’a müdahale süreci öncesinde Öcalan’ı Türkiye’ye teslim eden ABD Emperyalizmidir. ABD, Uludur-Roboski’de olduğu gibi Türk ordusuna istihbarat desteği sağlayarak ülkeyi savaş batağına sürüklemek istemektedir” diye konuştu.

ÇÖZÜMSÜZLÜK POLİTİKALARI

14 Temmuz’da DTK ve BDP’nin birlikte düzenleyeceği ‘Özgürlük için Demokratik Direniş’ mitingi, AKP’nin savaş ve çözümsüzlük politikalarına halk tarafından verilen bir yanıt olacağının altını çizen Aslanoğlu, şöyle dedi: “14 Temmuz mitingi bu ülkede demokrasi, barış ve kardeşlik isteyen Kürt, Türk her milliyetten halk güçlerinin seslerini ve mücadelelerini birleştirdiği bir gün olacaktır. EMEP Bölge Örgütü olarak bu mitingi destekliyor ve bütün emek, barış ve demokrasi güçlerini bu mitinge katılmaya çağırıyoruz. Askeri ve siyasi operasyonların son bulması, bölgede savaşa dayalı politikalardan vazgeçilmesi ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak, demokratik barışçıl çözüm yönünde rolünü oynayacağı koşulların sağlanması için 14 Temmuz’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda olacağız” 

Kaynak: Diyarbakır Söz