'Tekstil sektörü altın çağını yaşıyor'

Arınç, uydudan yayına başlayan Denizli merkezli Pamukkale TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Adem Erdağı'nın sorularını yanıtladı.

'Tekstil sektörü altın çağını yaşıyor'

Anadolu Ajansı, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden sorumlu olduğunu hatırlatan Arınç, ''Radyo Televizyon Üst Kurulu'muzun 2011'de yeni kanunu çıktı. Bu kanunla birlikte uydu ve karasal lisanslar konusunda düzenlemeler yapıldı. Pamukkale ismiyle uydudan yayın yapan yeni bir televizyonun olması çok sevindirici. Pamukkale TV'ye bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum. Uydu vasıtasıyla yerel ve bölgesel olmaktan çıkıp bütün dünyaya yayın yapabilir hale geleceksiniz. Pek çok yerel kuruluşa lisansı verdik, bu konuda kolaylıklar da sağladık'' dedi.

Denizli'nin çok önemli bir il olduğunu belirten Arınç, ''Pamukkale ve horoz, Denizli'nin simgesi. Şüphesiz tekstilin de başkenti konumunda. Avrupa piyasalarına en kaliteli ürünler Denizli'den gidiyor. Tarımda, sanayide çok iyiyiz. 1 milyona yaklaşan bir nüfusumuz var. Pamukkale termal kaynaklarıyla şimdi yeniden turizmin başkenti olma gibi bir faaliyetin içerisinde. Geçtiğimiz yıl 1 milyondan fazla insan Pamukkale'yi görmek için Denizli'ye geldi. Travertenleriyle, suyu ile Denizli'ye ayrı bir güzellik katıyor Pamukkale. Bu Allah'ın bir lütfudur'' diye konuştu.

Denizli'nin kalkınıp, geliştiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:

''Tekstilde 3-5 yıl önce yaşadığımız çok acı günlerin olduğunu da biliyorum. Bazı sektörler bazı zamanlarda sıkıntıya, krize düşebiliyor. Ama şu anda tekstil sektörü yine altın çağlarından birini yaşıyor. Denizli'de sadece tekstil değil, gıda sanayinden tutunuz ağır sanayiye kadar büyük işletmeler de var. Daha da gelişecek. Çünkü Denizli hem bulunduğu coğrafi konum itibarıyla hem yol ağlarıyla pek çok farklı sektörde hizmet veren bir ilimiz.

Şimdi 16 büyükşehre yeni 13 büyükşehir daha ilave ediyoruz. Esasen Denizli çoktandır büyükşehir olmayı hak etmişti. 950 bin nüfusuyla Denizli hemen hemen birinci sırada büyükşehir olmaya namzet oldu. Bu, şehrin bütünlüğünü de sağlayacak, imarına katkıda bulunacak. Büyükşehrin maddi yararları çok daha fazla olacak. İnsanlarımız belediye hizmetleri açısından daha iyi neticeler alacak.''

Teşvik paketinin sektörlere yeni bir kaynak olacağını ümit ettiğini ifade eden Arınç, Denizli'ye daha çok yatırımın geleceğini ve kentin milli gelire katkısının daha da artacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz