Terörle mücadele için Belçika'dan destek isteniyor

Belçika’da etkin faaliyet yürüten PKK’ya karşı mücadelede destek için üç bakanla Ankara ve Brüksel’de görüşmeler yapacak.

Terörle mücadele için Belçika'dan destek isteniyor
Ankara, terör gruplarıyla mücadele konusunda daha fazlasını yapmak için Avrupalı ortaklarını ikna etmeye çalışıyor. Bu amaçla bugün Brüksel’de iki anlaşma imzalanması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelbloom ve Göç ve Entegrasyon Maggie De Block toplantılarda ev sahibi ülkeleri temsil edecek.

PKK ve DHKP-C gibi örgütlerin liderlerinin Belçika’de ikamet ettikleri biliniyor.

Taraflar iki ülke emniyet teşkilatları arasında işbirliğinie yönelik bir protokol imzalayarak işbirliği konusunda ortak bir deklarasyon yayınlaryacak. Göç ve organize suçlarla mücadele konuları da iki ülke bakanları arasında ele alınacak. Toplantıların, 9 Ocak’ta Paris’teki üç PKK’lının öldürülmesinden önce planlandığı da belirtildi.

1999 yılında işadamı Özdemir Sabancı’nın katil zanlısı Fehriye Erdal’ın iade talebini Belçika reddetmişti ve bunun üzerine Belçika-Türkiye arasında gerginlik oluşmuştu. 2000 yılında serbest bırakılan Fehriye Erdal 2006’dan beri kaçıyor.

Belçika’da yaklaşık 200 bin Türk vatandaşı bulunuyor ve bunların önemli bir bölümünü Kürtler oluşturuyor. Brüksel’de iken Davutoğlu’nun AB İçişleri Komisyonu, Ceciia Malström ve Stefan Füle ile görüşmeler yapması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz