TOKİ yönetiminden Baydemir’e ziyaret

Diyarbakır Şilbe’deki Toplu Konut 1, 2 ve 3. etapta oturan sakinleri temsil eden Toplu Yapı Yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek ihtiyaçlarını aktardı.

TOKİ yönetiminden Baydemir’e ziyaret

Şilbe TOKİ Etap Yönetim Kurulu Başkanı Faysal Çeker, 2. Etap Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Babaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Baydemir’i ziyaret etti.

TOKİ YÖNETİMİ

Faysal Çeker, Şilbe’de 3586 adet konutta yaklaşık 20 bin nüfuslu hak sahibinin yaşadığını aktardı. Çeker, alanda bulunan okul, sağlık ocağı, alışveriş merkezleri, camii, yasevi ve konutların müşterek hizmetlerinin yürütülmesi için Toplu Yapı Yönetimi organizasyonunda görev yaptıklarını söyledi.

SEMTİN İSTEKLERİ

Yönetim Planı gereği Toplu Yapı Meclis, Yönetim ve Denetim Kurulları seçimleriyle göreve geldiklerini ifade eden Çeker, “Ayrıca işçilerimizle ortak alanlarımızın sulama, temizlik, güvenlik, kanalizasyon, su şebekesi, elektrik şebekesi, aydınlatma vb. işleri yerel yönetimlerle işbirliği içinde çözmeye çalışmaktayız” dedi. Yerel yönetimlerle uyumlu çalışma sonucunda daha yaşanılır bir alan yaratılacağına inandıklarını belirten Çeker, asfalt, ağaçlandırma, kaldırım, ulaşım ve temizlik konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

ÇÖZÜME YARDIMCI

Baydemir de kendi hizmet alanlarına giren sorunların çözümünde yardımcı olacağını ancak temizlik, ağaçlandırma ve 30 metrenin altındaki kaldırımlara ilişkin ilgili belediyeyi ziyaret etmeleri gerektiğini ifade etti. Baydemir, en kısa zamanda sorunlarını ve taleplerini yerinde incelemek için Toplu Yapı Meclisi’ne ziyarette bulunacağının sözünü verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz