Toprak'tan Diyarbakır'a teşekkür

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ''Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sağduyulu anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Toprak'tan Diyarbakır'a teşekkür

Toprak, nevruzun bugün çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildiğini ifade ederek, aldıkları tedbirler ve vatandaşın sağduyulu davranışı sayesinde herhangi bir olayın gerçekleşmediğini kaydetti.

Bununla birlikte sabah yüzü kapalı bir grubun arama kontrol noktasına yönelik yaptığı taşlamada, 4 polis memurunun hafif şekilde yaralandığını bildiren Vali Toprak, şöyle konuştu:

HALKIN DUYARLILIĞINA TEŞEKKÜR

''4 arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. Orada bulunan birkaç aracımız da hasar gördü. Ayrıca el yapımı 3 patlayıcı ile 2 molotofkokteyli bulundu. Bunun dışında herhangi bir olay olmadı, gözaltı da yapılmadı. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sağduyulu anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kalabalığın yönetilmesi, yönlendirilmesi, almış oldukları pratik tedbir ve düzenleme, şehirde herhangi bir olumsuzluk ve kilitlenmeye, sıkışıklığa meydan vermemesinden dolayı, güvenlik birimlerimize özellikle teşekkür ediyorum.

Önceki nevruzların aksine sokak hareketi ve şiddetinin olmaması sevindiricidir. Ama tabii orada birtakım kanunlara aykırı pankart ve görüntülerin olması ve Türk Bayrağı'nın olmaması da dikkat çekici bir noktaydı. Nevruz alanında ortaya çıkan kanuna aykırı pankart ve görüntülerle ilgili olarak, adli birimlere gerekli bildirimde bulunulacaktır.''

Kaynak: Diyarbakır Söz