Torba Yasa 2024 Son Dakika Haberleri 

Torba yasa nedir? 2. Torba Yasa Ne Zaman Yürürlüğe Girecek? Torba Yasa da Neler Var? 2024 Torba Yasa Teklifleri Onaylandı mı? Son Dakika Torba Yasa Haberlerinde Bugün Neler Var?

Torba Yasa 2024 Son Dakika Haberleri 

Torba yasa

2 - Torba Yasa Meclisten Geçti mi? 

2023 yılının Kasım ayında başlayan ve ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun görüşmelerinde sona gelindi. 86 maddeyi içeren kanunun teklifinin 55 maddesi kabul edilerek resmi gazetede yayınlandı. 

86 maddeyi içeren kanun teklifinde emekliden memur maaşlarına, ev hanımlarına yapılan prim desteğine ve taşeron işçilerin kadroya alınması gibi birçok kritik başlık yer alıyor.

3 - Torba Yasa Çıktı mı? 

Resmi Gazete takipçilerinin merakla beklediği Torba kanun maddeleri gündemdeki yerini hâlâ koruyor. Peki, torba yasa ne zaman çıkar çıktı mı? 55 maddesi kabul edilen torba kanununun, bu hafta meclis gündemine tekrar gelmesi bekleniyor. 

4 - Torba Yasa 3600 Ek Gösterge Var mı? 

1. dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlenmesinin tekrar hayata geçirileceğinden söz ediliyor. Meclisin açılmasıyla torba yasa maddeleri tek tek gündeme alınmaya başlandı. Sağlık çalışanları, öğretmenler, din görevlileri ve polislerin yoğun bir şekilde takip ettiği ek göstergenin ne zaman verileceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Düzenleme ile memurların hem emekli aylıkları hem de emekli ikramiyeleri yükselecek. Bu düzenlemeden önceki yaşam dışında kalan memur, tekniker, şef, veriyi hazırlama kontrol işletmeni ve diğer 1. dereceye gelen tüm kamu görevlileri yararlanabilecek. 

İlgili Haberler

Kaynak: Diyarbakır Söz