Türk, Kaplan ve Tuğluk, Ergenekon'a müdahillik isteğinde ısrarlı

Ergenekon davasına avukat Gülcan Kartal aracılığıyla müdahillik talebinde bulunan Ahmet Türk, Hasip Kaplan ve Aysel Tuğluk, taleplerinin reddedildiğini hatırlatarak, bu dilekçelerinin tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Türk, Kaplan ve Tuğluk, Ergenekon'a müdahillik isteğinde ısrarlı

Demokratik Toplum Partisi kapatılmadan önce bu partiden milletvekili olan üç kişiden Kaplan halen BDP, Türk ve Tuğluk ise bağımsız milletvekili olarak siyaset yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 256 sanıklı Ergenekon davasında kapatılan DTP'li milletvekilleri Ahmet Türk, Hasip Kaplan ve Aysel Tuğluk'un müdahillik talepleri tekrar gündeme geldi. Avukat Gülcan Kartal tarafından mahkemeye sunulan dilekçede Türk, Tuğluk ve Kaplan'ın, görülen davada iddia edilen suçlardan zarar gördükleri için davaya müdahil olmak için talepte bulundukları hatırlatıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında açılan davanın İnternet Andıcı davası ile birleştirilmesinin ardından ilk duruşmada, kapatılan DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan, bu davada iddia edilen suçlardan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya müdahil olmak için talepte bulunmuşlardı. Ancak bu kişilerin birlikte görülen dava dosyalarında herhangi bir taraf sıfatlarının bulunmadığı, mağdur ve müşteki konumunda olmadıkları, atılı suçlardan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle müdahillik talepleri reddedilmişti.

5 Nisan 2012'de alınan bu kararın ardından bugün avukat Gülcan Kartal, mahkemeye yeni bir dilekçe sunarak müdahillik taleplerini yineledi. Dilekçede, mahkemenin, verdiği bu ret kararından dönerek, önceki müdahillik taleplerinin tekrar kontrol edilmesi ve müdahilliklerinin kabul edilmesi istendi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz