Türkiye G-20 Zirvesiyle Takdir Topladı

Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi, organizasyonuyla takdir topladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 kapsamında iki çalışma yemeği ve beş ana oturumda liderlerle bir araya geldi.

Türkiye G-20 Zirvesiyle Takdir Topladı

- Zirvede 25 otel ve 40 bin çalışan hizmet sundu

Zirveye ev sahipliği yapan Belek'te "Zirve Ana Toplantı Salonu", "Uluslararası Basın Merkezi" ve "Türk Heyetleri" için olmak üzere toplam 5 otel ayrıldı. Resmi heyetlerin konaklaması için de 20 otel tahsis edildi.Delegeler, açılım grupları temsilcileri ve basın mensupları dahil 13 bin kişinin katıldığı zirvede, 40 bin görevli konuklara hizmet verdi.

 - Açılım gruplarına 6 bin oda

G20 Açılım Grupları toplantılarıyla katılımcıların konaklamaları için zirvenin yapıldığı Ana Bölge'ye bitişik bölgede bulunan 6 bin oda kapasiteli 15 otel ayrıldı. Zirve toplantılarına 7 bin 500 metrekare yüz ölçümüne sahip Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel ev sahipliği yaptı. Heyetlere çalışma ofisi olarak ve ikili görüşmelerde kullanılmak üzere ayrıca 57 villa tahsis edildi.Kaya Hotels & Resort da Kongre Merkezi ve Uluslararası Basın Merkezi olarak 6 bin 500 metrekarede 3 bin kişiye hizmet verdi.

Zirve boyunca 8 motosikletli ambulansa ek olarak 68 kara ambulansı bölgede sağlık hizmeti sundu. Ana bölgede 60 canlı yayın aracı da hazır bulundu.

Çoğu zirvede göremeyeceğiniz bir durum

Kaya Hotel'de zirveyi izleyen yerli ve yabancı basın mensupları için hazırlanan International Media Center (IMC), biri merkez salon olmak üzere 3 salondan oluştu.

IMC salonları her türlü teknik ihtiyacı karşılarken, kurulan dev ekran ve küçük ekranlarla zirvedeki buluşmalar basın mensuplarına aktarıldı. Program akışı, liderlerin basın toplantıları gibi bilgilerin paylaşıldığı ekranlardan zirveyi takip eden muhabirler, liderlerin açıklamalarını 6 basın toplantısı salonunda izledi.

IMC'de basın mensuplarının yararlanması için 24 saat yiyecek ve içecek sunuldu. Gazeteciler için çay, kahve makineleri, soğuk içeceklerin bulunduğu buzdolapları ve açık büfe kuruldu.  Uzak Doğu'dan gelenler başta olmak üzere pek çok gazeteci, zengin menüye sahip ikram bölümlerini tanıtan yayınlar yaptı.Singapurlu gazeteci Alphonsus Chern, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu çok başarılı bulduğunu belirterek, "Bize ayrılan bölgedeki imkanlar teknik ve teknolojik bakımdan kusursuzdu diyebilirim. En güzeli ise gazeteciler olarak kesinlikle aç kalmamamız oldu. Müthiş bir ikram ve çok kaliteli yemekler vardı. Her an her yerde yiyecek bir şeyler bulabildik ki bu çoğu zirvede göremeyeceğiniz bir durum" dedi.

Türk misafirperverliğinden övgüyle bahseden Chern, bölgedeki tüm görevlilerin nazik ve yardımsever, medya mensuplarına sunulan ulaşım olanaklarının da oldukça başarılı olduğunu dile getirdi.

İspanyol gazeteci Alexandro Jimenez de IMC'deki imkanlardan etkilendiğini belirterek, zirvede basın mensupları için en dikkat çekici ayrıntının ikramlar olduğunu söyledi. Jimenez, "IMC için kurulan salonlar çok kullanışlıydı. İhtiyaçlarımız gerçekten de fazlasıyla karşılandı. En güzeli ise sizin de bildiğiniz gibi bize sunulan yemekler oldu. Her an yiyecek bir şeyler buluyor olabilmemiz, işimizi daha iyi yapmamızı sağladı" diye konuştu.

Öte yandan Avustralya'daki bir önceki zirvenin ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı kuruluş, bin 804 fotoğraf servis ederken, Türkiye'deki zirvenin ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı Anadolu Ajansı şimdiden 2 bin 759 fotoğraf servis ettiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz