Tutuklu vekil de nakiller arasında

KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili Ayhan'ın da aralarında bulunduğu 70 tutuklu Adana ve Bolu'daki cezaevlerine nakledildi

Tutuklu vekil de nakiller arasında

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nden KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da aralarında bulunduğu 70 tutuklu, Adana ve Bolu'daki cezaevlerine nakledildi.

Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde aralarından milletvekili Ayhan'ın da bulunduğu 10 siyasi tutuklu Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ne, 60 tutuklu ise Bolu F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

BDP Milletvekili Ayhan'ın vekili avukat Bekir Benek, söz konusu nakillerle ilgili Şanlıurfa Cezaevi idaresiyle görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

RIZASI ALINMADAN NAKİL YAPILDI

''Dün gece kendi iradesi dışında sayın vekilimizi, Adana Kürkçüler Cezaevi'ne götürmüşler. Siyasi mahkumların tamamına yakınını civar illerdeki değişik cezaevlerine sevk ettiklerini öğrendik.''

Benek, söz konusu uygulamayı eleştirdi. Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 16 Haziran 2012 tarihinde bir koğuşta çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz