Tutuklu Vekiller İçin Devreye Giriyor

Meclis Başkanı Cemil Çiçek tutuklu vekiller için devreye giriyor.

Tutuklu Vekiller İçin Devreye Giriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerinin hukuki durumunu görüşmek üzere muhalefet partilerinin grup başkan vekilleri ile bir araya gelecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu vekiller için devreye girmeye hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaklaşık 1 buçuk saatlik bir görüşme yapan Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

CEMİL ÇİÇEK DEVREDE

Yapılan görüşmelerin ardından Çiçek'in, tutuklu vekillerin durumuyla ilgili görüşme yapmak üzere Meclis'te grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleriyle bir araya geleceği bildirildi.

CHP, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) milletvekili seçilmelerine rağmen yemin edemeyen tutuklu vekillerin durumunu görüşmek üzere Meclis başkanı Cemil Çiçek, perşembe günü muhalefet partilerinin grup başkan vekilleriyle bir araya gelecek.

TUTUKLU VEKİLLER

BDP'nin desteklediği KCK davasının tutuklu sanıkları Gülseren Yıldırım; Mardin'den, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız; Şırnak'tan, Hatip Dicle; Diyarbakır'dan, İbrahim Ayhan; Şanlıurfa'dan, Kemal Aktaş; Van'dan milletvekili seçildi. CHP listesinde yer alan isimlerden gazeteci Mustafa Balbay; İzmir'den, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Haberal ise Zonguldak'tan Meclis'e girdi. MHP listesinde yer alan ve ismi Başbakan Erdoğan'ın katıldığı Çanakkale törenlerinde ayağa kalkmamasıyla gündeme gelen, emekli korgeneral Engin Alan da İstanbul'dan vekil oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz