Üç aylara doğru

Diyarbakır Müftüsü İşliyen "İslam coğrafyası, Diyarbakır, bölgemiz için ve bölgemizdeki azalan, hafifleyen sıkıntıların tamamen ortadan kalkması için Rabbimize niyazda bulunacağız" dedi.

Üç aylara doğru

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, üç ayların başlaması dolayısıyla açıklama yaptı.

Müftü İşliyen, müftülükte yaptığı açıklamada, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olan üç aylara kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların üç aylarını tebrik eden İşleyen, "2016 yılında terörden dolayı insanlarımızın camilere gidip ibadetlerini ihya etmeleri zordu. Bu sene hamd olsun Diyarbakır'ımızda güzellikler yaşıyoruz. Geçen sene yaşamış olduğumuz sıkıntılı günlerden sonra, camiye gidemediğimiz, namazımızı cemaat ile huzur içinde eda edemediğimiz günlerden sonra cenabı hak bizlere huzurlu günleri nasip etti." ifadelerini kullandı.

REGAİP KANDİLİ

İşleyen, İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili'nin toplum hayatında çok özel önemi ve vazgeçilmez yeri olduğunu aktardı.

Müftü İşliyen, şunları kaydetti:  "Bu huzur ve afiyetin devamı ve daha da artması, güzelleşmesi için mübarek zaman diliminde yani 30 Mart Perşembe günü akşamında idrak edeceğimiz Regaip gecesi ile birlikte inşallah dualar edeceğiz. Rabbimizden huzur temin edeceğiz. Rabbimizden sağlık, afiyet diliyorum. İslam coğrafyası, Diyarbakır, bölgemiz için ve bölgemizdeki azalan, hafifleyen sıkıntıların tamamen ortadan kalkması, insanların birbirlerine nefretle, kinle, öfkeyle değil; muhhabetle, sevgiyle, rahmetle, nezaketle muamele etmesinin sağlanması için Rabbimize niyazda bulunacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler