Üç yıllık vurgun!

DGD yolsuzluğunun detayları açıklandı. Savcılık ve Emniyet'in işbirliğiyle yürütülen operasyonda, 199 kişinin sahte Çiftçi Kayıt Sertifikası düzenledikleri ortaya çıktı.

Üç yıllık vurgun!

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gündemi sarsan DGD yolsuzluğunun detaylarını açıkladı. Bakanlık,savcılık ve emniyet tarafından yapılan çalışmada 199 kişinin sahte ÇKS yaptığı ifade edildi.

Yaklaşık 3 yıl önce başlatılan inceleme sonucunda Doğrudan Gelir Destekleme (DGD) primlerinde yolsuzluk yaptıkları tespit edilen çok sayıda kişi önceki gün gözaltına alınmıştı.

GÖZALTI SAYISI ARTIYOR

Diyarbakır merkezli yürütülen operasyonla ilgili ifade alma ve adli işlem süreci dün de devam ederken,Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ve diğer tarımsal destek ödemelerinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık 120 kişinin gözaltına alındığı şeklinde haberler üzerine Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünün, 2009, 2010 ve 2011 yıllarını kapsayacak şekilde yapmış olduğu ortak çalışma sonucunda önemli tespitlere ulaşıldığı kaydedildi.

SAHTE ÇKS KAYDI YAPMIŞLAR

Açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemine çeşitli illerde hayali olarak kayıtları yapılan 199 kişinin, İlçe Müdürlüklerinde ÇKS dosyalarının olmadığı, adlarına kaydedilen parsel bilgilerinin de ilgili Tapu Sicil Müdürlüklerindeki tapu kayıt bilgileri ile uyumlu olmadığı, gerçeğe aykırı bilgiler kullanılmak suretiyle sahte ÇKS kayıtlarının oluşturulduğu tespit edilerek  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müfettişlerince yapılan incelemede sahte ÇKS kaydı yapıldığının ortaya çıkarıldığı vurgulandı.

Bakanlığın ortaya çıkardığı usulsüzlük ile ilgili gerekli bilgilerin savcılık ve emniyet birimleriyle paylaşıldığı da kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz