Uludere acısı unutulamaz

Şırnak'ın Uludere ilçesine gelen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, "Uludure olayı unutulacak bir acı olay değildir."

Uludere acısı unutulamaz

Şırnak'ın Uludere ilçesine gelen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, "Uludure olayı unutulacak bir acı olay değildir. Bu failleri bulunmadığı sürece utanılacak bir olaydır. Bu olayın aslında sorumluları burada aranmayacak, aranacak yer Ankara'dır, aranacak yer belki Amerika'dır. Bizler bu olayın takipçisi olacağız" dedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, Merkez Konseyi Üyesi Zülfikar Cebe ve Halis Yerlikaya, Bölge Tabip Odası Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Uludere'deki olayda hayatını kaybeden 34 kişinin ailelerini ziyaret etmek ve başsağlığı dilemek üzere Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyüne gitti. Mezarlık girişinde Uludere'deki olayda hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğraflarını taşıyan anneleri dinleyen Bilaloğlu, sözün bittiği yerde olduğunu ve bu acıyı hafifletebilmek için yapabilecek şeyin en kısa sürede buna yol açanların ortaya çıkartılması gerektiği olduğunu söyledi.

ULUDERE HALKINDAN 'KÜRTAJ' TEPKİSİ

Başbakan'ın Uludere olayını kürtaja benzetip bu yöndeki söylemlerine hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri ve Uludere halkı tepkiyle karşıladı. Olayda bir çocuğunu kaybeden köylülerden Zeki Tosun, "Başbakan iki günden bu yana kürtaj ile ilgili açıklamalar yapıyor. Cinsi bile belli olmayan bir doğumla ilgili yani annesinin rahminde olan bir bebeğin doğumu ile ilgili olan bir kürtaj meselesi ile gencecik yaşlarında hayatını kaybeden çocuklarımızla kıyaslamasından dolayı rahatsız olduk" dedi. Bilaloğlu ve beraberindekiler 34 kişinin mezarını ziyaret edip, acılı ailelerin sorun ve isteklerini dinledikten sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz