Uludere dosyası komisyona gitti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Şırnak Uludere sınırında Türk savaş uçaklarının PKK'lı sanarak bombalaması sonucu ölen 34 kişiyle ilgili yürüttüğü soruşturma dosyasını TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderdi

Uludere dosyası komisyona gitti

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü ile Kuzey Irak sınırında 28 Aralık 2011'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin ölümüyle ilgili dosyanın örneği TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderildi.

ULUDERE SORUŞTURMA DOSYASI

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun 27 Nisan 2012'de talebi üzerine Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 klasör ve görüntü DVD'lerini üst yazıyla gönderdi. Üst yazıda soruşturma ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı, 2. Ordu Komutanlığı 23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı ve MİT Müsteşarlığı'ndan gelen belgelerin ekte olduğu belirtildi.

MECLİS İNSAN HAKLARI KOMİSYONU

Üst yazıda "Askeri makamlardan gelen belgelerin bir kısmının devletin milli güvenliğine ilişkin olduğu ilgili kurumlarca bildirilmiştir. Harita ve fotoğraf içeren belgelerin sureti net olmadığından tüm belgeler ayrıca DVD içeriğinde sunulmuştur" denildi.

GÖRÜNTÜLER DE YER ALIYOR

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderilen 10 klasörlük bilgiler taranarak, insansız hava araçlarının görüntüleri ile bombardımanı yapan savaş uçakların görüntüleri de DVD'lere aktarılarak gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz