ULUDERE STANDI TAMAM

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda hayatını kaybedenler için Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nce başlatılan 1 haftalık etkinliler sona erdi.

ULUDERE STANDI TAMAM

DİYARBAKIR- Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nce, Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı'nda "34 Uludereli insan için adalet istiyoruz" yazılı pankartın önünde açılan stantta 1 hafta boyunca yapılan etkinlikler, olayda hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı temsili mezarlık eylemi ile sona erdi.

Gazetecilere açıklama yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, 1 hafta süren etkinliklerinde siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin kendilerini ziyaret ettiğini, çeşitli söyleşiler yaptıklarını söyledi.

 

NÖBET SIRASI İSTANBUL’DA

Standı ziyaret edenlere olayda ölenlerin hayat hikayelerini anlatan mektuplar dağıttıklarını, 1 haftalık nöbetlerinin sona erdiğini anlatan Ay,"Uludere'ye adaletin gelmesi ve sorumluların yargı önüne çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan sonra da sürdüreceğiz. Bugün temsili mezarlık ile eylemimize son veriyoruz. Ama bundan sonra nöbetimizi İstanbul şubemiz sürdürecek" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz