Uluderede gizlenen yok!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel: ''(Uludere'deki olay) İstediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın yetkisi çerçevesinde verdik onlara (İnsan Hakları Komisyonu'na)''

Uluderede gizlenen yok!

''Yargı, gizlilik kararı almış ama kimse gizliliğe riayet etmiyor. Elimizdeki hiç bir şeyi gizlemiyoruz. Elimizde ne bilgi, belge mevcutsa savcılara veriyoruz. (Terörle mücadele etmek) Profesyonel olmaz, şu anda karma bir sistem var, zorunlu askerlik artı profesyonel''

Özel, bir gazetecinin, ''Sadece profesyonel olmaz yani'' sözlerine, ''Biraz da maddi imkanları düşünün. Sayın Maliye Bakanı'na bir sorun bakalım, ne diyecek?'' yanıtını verdi. Özel (Bedelli askerlik) Kanun çıktı, maddi bakımdan iyi olanaklar sağlanmasına rağmen, pek kimse gelmiyor''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Uludere'deki olayla ilgili istediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığının yetkisi çerçevesinde komisyona verdiklerini belirterek, ''Elimizdeki hiç bir şeyi gizlemiyoruz. Elimizde ne bilgi, belge mevcutsa savcılara veriyoruz'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, kuvvet komutanları ile birlikte, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı.

Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmamalarının nedeninin sorulması üzerine Orgeneral Özel, ''Yönetmeliğe göre Anıtkabir'e kimlerin gideceği belli'' dedi.

Özel, başka bir soru üzerine, yeni Anayasa ile ilgili görüş bildirmediklerini söyledi.

''Sizden görüş istediler mi?'' sorusuna Özel, ''İstemelerine gerek yok. Her Türk vatandaşının...'' yanıtını verdi.

Orgeneral Özel, bir gazetecinin, ''TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Uludere'deki olay için size başvurmuştu, komisyona bilgi gelmedi denildi'' sözlerine, ''Hepsini veriyoruz, hepsini verdik. İstediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın yetkisi çerçevesinde verdik onlara. Bilgileri savcılığı da verdik, savcılığın uygun göreceği şekilde olanları da verdik. Yargı, gizlilik kararı almış ama kimse gizliliğe riayet etmiyor'' karşılığını verdi.

Özel ''Elimizdeki hiç bir şeyi gizlemiyoruz. Elimizde ne bilgi, belge mevcutsa sayın savcılara veriyoruz'' dedi.

-''Söylediklerimi yazmıyorsunuz, söylemediklerimi yazıyorsunuz''-

Bir gazeteci, Orgeneral Özel'e resepsiyonun eşli olduğunu belirterek, ''Sizin eşlerinizi göremedik'' dedi. Bunun üzerine Özel, gazeteciye, ''Merak ediyorum bakalım. Yarın ne yazacaksınız'' karşılığını verdi. Aynı gazetecinin, ''Sizin söylediklerinizi yazacağız'' sözleri üzerine Özel, ''Hayır, hayır; benim söylediklerimi yazmıyorsunuz. Söylemediklerimi yazıyorsunuz'' dedi.

Özel, ''Hangi takımı tuttuğunun sorulması'' üzerine ise ''Bütün takımların üyesiyim'' dedi. ''Gönlünüzde bir takım yok mu?'' sorusuna Necdet Özel, ''Yazıyorlar, beni her takıma yakıştırıyorlar'' yanıtını verdi.

-''Maddi bakımdan iyi olanaklar sağlanmasına rağmen...''-

Orgeneral Özel, bedelli askerlik ile ilgili soru üzerine, ''Kanun çıktı gördünüz, kaç kişi geldi? Kanun çıktı, maddi bakımdan da gayet iyi olanaklar sağlanmasına rağmen, pek kimse gelmiyor'' dedi.

''Pek başvuru olmadı'' sözlerine Özel, ''Rakamlar açıklanıyor hep'' yanıtını verdi. Özel, 'Neden böyle peki?'' sorusuna yanıt verirken, ''Bilmem, onu sizler araştıracaksınız'' diye konuştu.

Bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, ''Meslek zor, bu iş kolay değil'' dedi.

-''Maddi imkanları da düşünün''-

Necdet Özel, ''Terörle mücadele etmek için ordunun tamamen profesyonelleşmesi konusunda bir takvim belirlenmiş durumda mı?'' sorusuna da yanıt verdi.

Özel, ''Profesyonel olmaz; şu anda zaten karma bir sistem var, zorunlu askerlik artı profesyonel. Bazı görevler profesyonelleşiyor, normaldir; onları yapıyoruz zaten. Şu anda öyle bir proje yok'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Sadece profesyonel olmaz yani'' sözlerine Özel, ''Zor. Biraz da maddi imkanları düşünün. Sayın Maliye Bakanı'na bir sorun bakalım, ne diyecek?'' yanıtını verdi.

Orgeneral Özel, ''Öyle bir sıkıntı var mı?'' sorusu üzerine, ''Maliye Bakanı'na bir sorun bakalım, ne diyecek size'' yanıtını tekrarladı.

''Suriye ile ilgili herhangi ön hazırlığınız var mı?'' sorusuna, Özel, ''Onu bilmiyorum. Onu Başbakanımıza sorarsınız, O size açıklar'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz