Uludereli aileler suç buyurusunda bulundu

Irak sınırında gerçekleştirilen bombardımanda hayatını kaybeden 34 köylünün aileleri Genelkurmay Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra Şırnak Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Uludereli aileler suç buyurusunda bulundu

Adliye sarayı önünde bir araya gelen aileler Genelkurmay Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi. Avukatların da destek verdiği basın açıklamasını kalabalık adına Veli Encü okudu.

AİLELERDEN SUÇ DUYURUSU

 Encü, "Uludereli aileler dalga konusu olmasın, trajikomik argümanlarla, küçük düşürücü söylemlerle muhattap edilmesin. Bu katliam bizim içimizi nasıl parçaladıysa, sonrasında yaşanan sorumsuzluklar ve ciddiyetsizlikler içimizi daha fazla parçalamıştır. Katliam aydınlatılmadığı gibi, günden güne bize yönelen tehditler de artmaktadır. Çözümsüzlüğün üzerine bir de bu tür tehdit ve korkutma politikalarına maruz kalmamız, gerçekleştirdiğimiz protesto eylemlerinde güvenlik güçlerinin sert müdahaleleri, bizler açısından büyük bir endişe oluşturmaktadır" dedi.

FAİLLERİN BULUNMASI İÇİN

TBMM'de kurulan Uludere Alt Komisyonu Başkanı ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı'nın açıklamalarının bu katliamı zamana yayarak, unutturma ve kapatmaya yönelik bir tutum olduğunu ileri süren Encü, derhal bu tutuma son verilip, raporun tamamlanmış olması gerektiğini söyledi. Encü, "Bir kez daha yenilemek istiyoruz ki; olayın failleri ortaya çıkarılana ve olaydan tüm kesimlerin utanç duyacağı günlere gelene kadar, mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz