Vatandaşı kimse cezalandırımaz!

Bakan Yıldırım, Diyarbakır’daki elektrik kesintilerine tepki koydu, “kaçak kullanılıyor” diye, tüm vatandaşların cezalandırılmasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Vatandaşı kimse cezalandırımaz!

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR-Diyarbakır’da infial yaratan dönüşümlü elektrik kesintisi uygulaması ve ‘kaçak elektrik kullanma oranı yüksek olduğu için tüm kent kesintilerle cezalandırılıyor’ iddiası gündeme bomba gibi düştü. Ulaştırma, Deniz ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, kaçak elektrikle mücadele etmenin devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını ancak kaçak elektrik gerekçe gösterilerek hiçbir kentin cezalandırılamayacağını söyledi,bu yöndeki iddiaların üzerine gideceklerini kaydetti.

Diyarbakır-Silvan yolu üzerindeki Dicle Üniversitesi Köprülü Kavşağı’nın açılışı için kente gelen Bakan Yıldırım,son günlerde kenti karanlıkta bırakan kesintilerle ilgili adeta soru yağmuruna tutuldu.

 

‘İLGİLİ KURUMLARLA GÖRÜŞECEĞİZ’

Gazetecilerin, konuyla ilgili sorularına cevap veren Yıldırım, ”Kaçak elektrik maalesef önemli bir sorun. Devlet elbette bununla mücadele edecek. Etmesi de gerekiyor. Kaçak kullanarak hem devleti zarara uğratan hem diğer vatandaşların vebaline girenleri tespit etmek bir görevdir. Ancak kaçak var diye tüm kenti veya bu işte suçu olmayan insanları da cezalandırmak gibi bir şey düşünülemez. Bu yöndeki iddialarla ilgili yetkili kurumlarla görüşeceğiz. Vatandaşın mağdur edilmesine sessiz kalamayız. Bir mağduriyet giderilirken başka bir mağduriyet yaratılmamalı” dedi.

 

TEİŞ’TAN DEDAŞ’A YALANLAMA

Öte yandan, Kısa adı TEİAŞ olan Türkiye Elektrik İletişim A.Ş, DEDAŞ’ın kesintilere dayanak göstermek için yaptığı açıklamada TEİAŞ’ın trafo merkezlerindeki trafo yüklerinin maksimum seviyeye çıkmasını gerekçe göstermesine tepki gösterdi.

 

‘DEDAŞ’IN AÇIKLAMASI YANLIŞ’

DEDAŞ’ın valilik kanalıyla yaptığı açıklamanın basında yer alması üzerine basın kuruluşlarına TEİAŞ’a ait çizelgeleri gönderen TEİAŞ Diyarbakır İşletme Bakım Müdürü Nametullah Uygur, kesintilerin “TEİAŞ trafo merkezlerindeki trafo yüklerinin maksimum seviyeye çıkması”ndan kaynaklandığı yönündeki ifadelerin yanlış olduğunu,kesintilerin yaşanmasında bir sorumlulukları olmadığını bildirdi.

Bu açıklamadan sonra ‘acaba DEDAŞ ile TEİAŞ arasında bir iletişimsizlik veya çekişme mi var?’ sorusu akıllara geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz