Vazife gönülleri birleştirebilmek!

STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleriyle yaptığı toplantıda konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Üzerlerine düşen vazifenin toplumun bayındırlık olarak imarından ziyade gönüllerdeki o tahribatın ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Vazife gönülleri birleştirebilmek!

Kayapınar Belediyesi’nce, Diyarbakır’daki 70’e yakın STK temsilcisi ile Kanaat Önderlerinin katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammet Dara Akar, Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan  ve toplantıya ev sahipliği yapan Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç katıldı.

“GENÇLER VE KADINLAR ÜZERİNDE DEZENFORMASYON SİYASİ İZLEDİLER”

Kılıç, Belediyeye başladıktan sonra, önceki dönem belediye yönetiminin kurumda ne şekilde tahribatlar yarattığını bizzat yaşayarak gördüğünü vurgulayarak, “Özellikle gençlerimiz, kadınlarımızın ve toplumun belirli kesimleri üzerinden nasıl bir dezenformasyon siyaseti izlediklerini bizzat müşahede ettim.

“5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN ZİHNİNE ZERDÜŞLÜĞÜ ENJEKTE ETTİLER”

Belediyemiz bünyesinde bulunan Kültür evlerinde, Çocuk kreşlerinde yavrularımıza ne şekilde eğitim verdiklerini bizzat gördük. Öyle ki o 5 yaşındaki çocuklarımızın zihnine zerdüşlük, Leninizm, komünizmi ve bu yörenin diniyle, imanıyla, kültürüyle alakası olmayan her türlü maddeleri zerk ettiklerine şahit olduk. Ben biliyorum ki Diyarbakır ve bu yörenin insanı mütedeyyin ve muhafazakarlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

“BÖLGE İNSANININ İMANI VE İHLASLI DAHA FAZLA”

Burada yaşanan iman ve ihlasın bizim başka yörelere göre biraz daha ön planda olduğunun altını çizen Başkan Kılıç, “Buradaki vatandaşlarımız daha mütedeyyin. Kalplerinde iman taşıdıklarını biliyorum. Ve gönüllerinin mazluma karşı süt liman ettiklerini de biliyorum. Oysa gördük ki bu coğrafyada çok farklı şeyler olmaya başladı. Büyük acılar yaşadık. Hendek siyaseti yapıldı, başkaca siyasetler yapıldı. 15 Temmuz’daki o hain darbe girişimi yaşandı. Ve ülkemizin şuan içinde bulunduğu durum hepimizin malumudur. Burada toplanan Seydalarımız, kanaat önderlerimiz toplumun öncüsü konumundadır” dedi.

“VAZİFEMİZ GÖNÜLLERDEKİ TAHRİBATI ORTADAN KALDIRMAKTIR”

Başkan Kılıç, Asıl vazifelerinin toplumun bayındırlık olarak imarından ziyade gönüllerdeki o tahribatın ortadan kaldırılması olduğunu belirterek, “Bunun farkındayım. Bu sebeple bu istişareler ve kaynaşma toplantısını yapmaya karar verdik. Toplumun manevi duyguları üzerinde belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Siz bize yol gösterin, birlikte çalışalım. Bu toplumu yeniden imar edelim. Bu yolda ne yapabiliriz onu birlikte tartışacağız. Her zaman bu tür istişare toplantılarını yapacağız. Ve diyorum ki, belediye olarak üzerimize düşen ne varsa, sizinle birlikte yapmaya hazırız. Yeter ki siz gelin bize yol gösterin. İstişare yapalım. Şu kültürel program yapalım, eğitimde şu programları yapalım, Şu mahallenin bu tür dezavantajları var, onu şu şekilde yapalım. Ne varsa başımızın üzerine. Kapımız herkese açık. Bu istişare toplantısının bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. İnşallah bundan sonra yine birlikte daha güzel hizmetlere birlikte imza atarız. İstişareleri daha güzel organize ederiz. Tekrardan bu güzide insanların davetimizi kırmayıp icabet ettikleri için teşekkür ediyorum. Ve belediye hizmetlerinde şeffaf bir şekilde ortaklaşma çalışmayı hepinize teklif ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç’ın açılış konuşmasının ardından STK temsilcileri ve Kanaat önderleri, Kayapınar Belediyesi’ne bazı taleplerde bulundu. Talepleri not alan Başkan Kılıç, Belediye olarak bu talepleri en kısa zamanda hayata geçireceklerini sözünü verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz