..Ve Budak İl Başkanı

AK Parti İl Başkanlığı görevine Süleyman Serdar Budak atandı. Budak bir süre önce, Yenişehir İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu.

..Ve Budak İl Başkanı

AK Parti İl Başkanlığı ataması nihayet sona erdi. Tartışmalı ve skandal gelişmelerin yaşandığı AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı atamasıyla ilgili son kararı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

5 İSİM'DEN BİRİ SEÇİLDİ

Külliyeye çağrılan Muhammed Dara Akar, Süleyman Serdar Budak, Alattin Parlak, Abdullah Atik ve Şerif Aydın'la Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak mülakatta bulundu.

SERDAR BUDAK ATANDI

Uzun süren görüşme ve mülakat sonrasında Erdoğan İl Başkanlığı görevine, bir önceki dönem Yenişehir İlçe Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Serdak Budak'ın atamasını uygun gördü.

Şahin ELALTUNKARA/Yılmaz YAŞAR

DİYARBAKIR-Uzun süredir büyük bir beklentinin oluştuğu AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ataması nihayet son buldu. Dün, Cumhurbaşkanlığı külliyesine çağrılan 5 isim arasında yer alan Yenişehir eski İlçe Başkanı Süleyman Serdar Budak atandı.

AK PARTİ ADAY SÜRECİ

AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ın görevi bırakacağına ilişkin yaptığı açıklama sonrası, İl Başkanlığına kim atanacak süreci başladı. 52 kişinin adaylık başvurusu üzerine yapılan temayyul yoklaması ve ardında Bölge Koordinatörünün de katılımıyla, adaylar arasında mülakat yapıldı. Özellikle sabıkalı bir bayanın adaylar içerisinde yer almasıyla başlayan tartışma AK Parti Genel Merkezinde büyük bir rahatsızlık yarattı.

DARA İLE DEVAM MI?

Bir süre beklentiye alınan ve İl Başkanı Dara ile devam yönünde karar alındığı görüşünün hakimiyet kazandırken, geçtiğimiz hafta itibariyle AK Parti Genel Merkezindeki aday trafiği yeniden hareketlendi.

VE BEŞ İSİM KÜLLİYEDİ

Ak Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal ve Diyarbakır siyaseti üzerinde halen faal olan İstanbul Milletvekili ve AK Parti Dışilişkiler Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı olan Mehdi Eker üçgenindeki, "kim aday" olacak çekişmesi, dün Cumhurbaşkanı Recehp Tayyip Erdoğan'a sunulan beş isimle, doruk noktaya ulaştı.

BUDAK'TA KARAR KILINDI

Külliyeye çağrılan, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile Süleyman Serdar Budak, Alattin Parlak, Abdullah Atik ve Şerif Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Ayrı ayrı yapılan görüşme sonrasında, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevine, Serdar Budak'ın atandığı açıklandı. Budak bir dönem önce, AK Parti Merkez Yenişehir İlçe Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

S. SERDAR BUDAK KİMDİR?

1970 yılında Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesinde doğan Süleyman Serdar Budak, İlkokul Eğitimini Şair Sırrı Hanım İlkokulunda, Ortaokulu Ali Emiri Ortaokulunda, Liseyi Ziya Gökalp Lisesinde Tamamlayarak Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden 1992 Yılında mezun olarak eğitim hayatını tamamladı.

Askerliğini 6. Kolordu'da Gıda kontrol subayı olarak yaptıktan sonra 1995 ve 1999 yılları arasında Yenişehir Belediyesinde Sağlık İşleri Müdürlüğü görevini yaptı. 1999 yılında kendi özel işyerini açarak mesleğine devam etti.

14 Ağustos 2001 yılında kurulan Ak Partinin kuruluşunda görev alarak, 2002 yılında yapılan Ak Parti Diyarbakır İl kongresi ile İl yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 2008 yılında merkez ilçelerin kurulması ile Ak parti Yenişehir İlçe Başkanlığına Atandı. 2009 ve 2012 yıllarında yapılan kongreler ile tekrar ilçe Başkanlığı görevine devam etti. Budak evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz