Velinin 4+4+4 problemi

60-84 aylık çocukları olan veliler, zor bir kararla karşı karşıya.

Velinin 4+4+4 problemi

Okul kayıtları 1 Haziran’da başlayacak. 4+4+4 eğitim sisteminde 66 ayını tamamlayan çocuklar zorunlu olarak okula kaydolacak. 60-66 ay (5-5.5 yaş) arasındakiler ise velileri isterse birinci sınıfa başlayabilecek.

Veliler çocuklarının ortada kalmaması için bir yandan okulları araştırıyor bir yandan da çocuklarını okula başlatıp başlatmama kararsızlığını yaşıyor. Yanıt bekleyen pek çok soru var: 60-84 (5-7 yaş) aralığındaki çocuklar aynı sınıfta nasıl eğitim alacak, küçük olan çocuklar okuldan soğur mu,? Bugüne kadar 7 yaş çocuğunun özeliklerini bilen öğretmenler daha küçük çocuklara nasıl eğitim verecek? Sınıflar küçük yaş gruplarına göre düzenlenecek mi?

KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR

2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanacak yeni eğitim sisteminin hazırlıkları devam ediyor. Bu yıl okula başlama yaşı 60 aya kadar düştüğü için küçük çocukların da anlayabileceği daha esnek ve kolay bir müfredat planlanıyor. Ancak aynı sınıfta olan 5-6-7 yaş çocuklarından küçük olanları farklı bir sınıfa koymak, yardımcı öğretmen çalıştırmak gibi bir çalışma yok. Özel okullarda ise 5-7 yaş çocuklarına farklı sınıf açma, küçük çocuklara yardımcı öğretmen hazırlıkları başladı bile.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler