(Video) CHP'de değişim tartışmaları

Mayıs ayındaki genel seçimlerin ardından CHP'de "değişim" tartışmaları devam ediyor.

(Video) CHP'de değişim tartışmaları

BBC Türkçe’ye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem en yakın kurmaylarından biri olan, eski Merkez Yönetim Kurulu üyesi CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'dan da dikkat çeken "değişim" açıklamaları geldi.

Tezcan, değişimin öncelikle genel başkan ile olması gerektiğini dile getirirken "13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil." ifadelerini kullandı.

Seçimi kaybettiklerini kabul etmek gerektiğini vurgulayan Tezcan, "Kaybettikten sonra da hiçbir şey olmamış gibi devam etmek mümkün değil. Değişimin önce bir motoru, heyecanı olması lazım. Onun için değişim önce liderlik değişimiyle başlar. Yani hiç kimse bu süreç içerisindeki sorumluluğunu kenara bırakıp, 'Şu değişsin ama ben kalayım' deme hakkına sahip değil." diye konuştu.

öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bayram sonrası CHP’deki değişime yönelik manifestosunu ve kadrosunu açıklayacağı ileri sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler