(video) Diyarbakır'da hasarlı bina yıkımı esnasında bayrak hassasiyeti

Ağır hasarlı binanın yıkımında polis ve operatörün bayrak hassasiyeti.

(video) Diyarbakır'da hasarlı bina yıkımı esnasında bayrak hassasiyeti

 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, ekipler 7 katlı Serin-1 Apartmanı’nın yıkımı esnasında son katındaki bir dairede asılı bulunan Türk bayrağını hassasiyetle indirdi.


6 Şubat tarihinde Pazarcık ve Elbistan merkezli yıkıcı depremin ardından yaraları sarma çabaları devam ediyor. Depremden etkilenen 11 il arasında yer alan Diyarbakır’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.


Merkez Bağlar ilçesinde deprem gecesi 108 kişinin Serin-2 Apartmanı enkazında kalarak hayatını kaybettiği binanın yan tarafındaki Serin-1 Apartmanı ağır hasar almıştı. Bugün sabah saatlerinde binanın yıkımı sürdürülürken, polis ekipleri ve operatör şefleri son katında Türk bayrağını fark etti. Bununla birlikte yıkım çalışmaları durdurulup, Türk bayrağı iş makineleriyle hassas bir şekilde indirildi. Daha sonra bayrak emniyet güçlerine teslim edildi.

Diyarbakır’da enkaz kaldırma alanından sorumlu saha formeni Orhan Şener, 15.00 sıralarında Serin-1 Apartmanı’nın yıkımı esnasında emniyet güçleri ve yıkım ekiplerinin daire içerisinde fark ettiği Türk bayrağını görmeleriyle çalışmaları durdurduklarını söyledi.
 

Kaynak: İHA