Video - Muhalefetten 15 temmuz mesajları

15 Temmuz mesajı paylaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak; hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız" dedi.

Video - Muhalefetten 15 temmuz mesajları

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasi parti liderleri sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz ile ilgili, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. Aynı menzile yürüyen demokrasi karşıtı yapıların çıkar çatışmasının, ülkemizi 15 Temmuz karanlığına sürüklediğini ve 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL yoluyla Türkiye’yi bir diktatörlük rejimine dönüştürdüğünü asla unutmayacağız. Mutlaka ama mutlaka, hain terör örgütünün siyasi ayağını ortaya çıkaracak; hesabı, bu eli kanlı ve karanlık yapının tüm faillerinden soracağız” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden partisinin paylaşımını retweet etti, "Demokrasiye olan inancımızın, birliğimizin ve beraberliğimizin gücüyle alçak terör örgütüne karşı dimdik duran aziz milletimizin 15Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlu olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz..." ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise sosyal medya hesabı üzerinden, "15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. O gün İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında darbeye geçit vermeyen Gelecek Partili kahramanlar bugün demokrasi mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürüyor. Her zaman söylediğimiz gibi; 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15Temmuz gibi hain darbeleri bir daha asla yaşamamak için çare daha fazla demokrasidir" açıklamasını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise ,"15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde terör örgütü FETÖ’ye geçit vermeyen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gücünü tankların paletinden alanlar; gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Geçemeyecekler” ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Bekir Bozdağ'ın Fethullah Gülen ile ilgili sözlerinin yer aldığı bir video paylaşarak, "15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlayanları hepimiz çok iyi tanıyoruz. Bu hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'ye, FETÖ'ye yardım ve yataklık yapan herkese lanet olsun. 15Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz