Vurgun büyük

Tarımda, yılın yolsuzluk operasyonu. Eş zamanlı operasyonlarda, tarımda doğrudan gelir desteği ve diğer tarımsal destek primleri ödemelerinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle 77 kişi gözaltına alındı.

Vurgun büyük

Diyarbakır merkezli, 11 İl'deki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinde "Doğrudan Gelir Desteği" ve diğer Tarımsal destek primleri ödemelerinde sahte belge düzenleyip işlemde bulunarak yolsuzluk yapan şebekelere yönelik dün sabah eş zamanlı operasyon yapıldı.

Aralarında İl Müdürlüğü Yetkilileri ile Banka görevlilerinin bulunduğu, çoğu çiftçi 77 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü yılın yolsuzluk soruşturmasında, yakalananlar Diyarbakır'a getirilerek, poliste sorgulanmaya başlandı. Yolsuzluğun miktarının yüz milyonlara olduğu tahmin ediliyor.

Diyarbakır Eminiyet Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezi ile 11 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, tarımda doğrudan gelir desteği ve diğer tarımsal destek primleri ödemelerinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle 77 kişi gözaltına alındı.

11 İL'DE EŞ ZAMANLI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 11 ilde dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında, tarımda Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ve diğer destek prim ödemelerinde yolsuzluk yaptıkları şüphesiyle 11 ilde toplam 77 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin alınması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

KAMU GÖREVLİSİ VE BANKACI

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Gaziantep ve Malatya'nın da bulunduğu 11 İl'deki operasyonda gözaltına alınanların arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki kamu görevlisi ve banka müdürlerinin de olduğu belirtilen şüphelilerin sorguları devam ederken, operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.

Operasyonun, müfettişlerin çiftçi kayıt sistemi ile gelir desteğinde yaptığı incelemede yolsuzluğu tespit etmesi üzerine başlatıldığı bildirildi.

VALİLİKTE KRİTİK TOPLANTI

Bu arada gözaltı kararından sonra emniyet yetkilileri, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya ile diğer kurumların katılımıyla valilikte toplantı yapıldığı öğrenildi. Saatlerce süren toplantıya Vali Mustafa Toprak’ın başkanlık ettiği belirtildi.

Yılın yolsuzluk olaylarına ilişkin en büyük operasyonu olarak değerlendirilirken, parasal miktarın yüz milyon lira civarında olduğu tahmin edilirken, bazı siyasilerin de Doğrudan Gelir Desteği ve diğer Tarım destek priminden yararlandığı ve soruşturma kapsamında oldukları öne sürülüyor.

Konuyla ilgili herhangi bir resmi makam açıklama yapmazken, Diyarbakır'a getirilen şüphelilerin sorgulamasının savcılık gözetiminde yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz