WhatsApp kullanıcıları Dikkat! WhatsApp'a yeni özellik geliyor

Yeni özelliğini kullanıcılara sunan WhatsApp, aynı anda iki hesabın kullanılabileceğini duyurdu.

WhatsApp kullanıcıları Dikkat! WhatsApp'a yeni özellik geliyor

Dünya genelinde en yaygın kullanılan yazılı ve görüntülü iletişim platformlarından olan WhatsApp yeni özelliğini kullanıcılarıyla paylaştı.

Türkiye'deki kullanıcılarını mesajla bilgilendiren WhatsApp, artık aynı anda iki hesabın kullanılabileceğini duyurdu.

Buna göre, artık numaraları farklı olduğu sürece iki WhatsApp hesabı arasında geçiş yapılabilecek.

WhatsApp bu özelliğin yaratacağı kolaylığı ise şu notla paylaştı:

"İster iş için, ister kişisel isterse başka bir şey için olsun, konuşmalarınızı zahmetsizce yönetebilirsiniz."

DURUM GÜNCELLEMESİ

WhatsApp, durum paylaşımı özelliğini daha kullanışlı hale getiriyor. WABetaInfo’ndan alınan bilgilere göre, WhatsApp durumlar için yeni bir tasarım hazırlıyor. Bu tasarımda, durumlar daha büyük bir ön izleme ile gösterilecek. Böylece, durumları açmadan içerikleri daha iyi görebileceksiniz. Ayrıca, kanal listeleri de yeni bir arayüze kavuşacak. WhatsApp, durum özelliğini kanallar ile de entegre ediyor. Kanallarda izlediğiniz içerikleri durumunuzda paylaşabileceksiniz. Sevdiğiniz insanlara haberler, spor veya diğer ilgi alanlarınızı gösterebileceksiniz.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAYA ÇALIŞAN KULLANICI UYARILACAK

Geliştirilen yeni özellik herkes için kullanılabilir olduğunda telefonun ekran görüntüsü alma aracı işlevsiz hâle gelecek. Ayrıca ekran görüntüsü almaya çalışan bir kullanıcı, bunu yapamayacağına ilişkin bir uyarı mesajı görecek.

Ancak bu demek değil ki WhatsApp profil resimleri, artık tamamen güvende. Diğer kullanıcılar, başka bir telefon kullanarak profil resminizin fotoğrafını çekebilirler. Bu yüzden, bu konuda hâlâ yüzde 100 güvende olmadığınızı unutmayın. Son olarak; özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına ilişkin bir bilgi olmadığını da belirtelim.

SOHBET KİLİDİ VE FAVORİLER

WhatsApp, sohbetlerinize daha fazla güvenlik ve kolaylık sağlamak için yeni özellikler getiriyor. Bunlardan biri, “Sohbet Kilidi İçin Gizli Kod” özelliği. Bu özellik sayesinde, kilitli sohbetlerinize farklı bir şifre atayabileceksiniz. Bu şifre, telefonunuzun kilidini açtığınız şifreden farklı olacak. Kilitli sohbetlerinizi gizlemek veya göstermek de sizin tercihinize bağlı olacak. Yeni bir sohbeti kilitlemek için de sohbete uzun basmanız yeterli olacak. Bu özellik şimdilik sadece mobilde var. Ancak WhatsApp, bunu yakında web sürümüne de taşıyacak.

WhatsApp’ın bir diğer yeni özelliği ise “Favoriler” bölümü. Bu bölüm, sohbet kısmında yer alacak. Burada, favori olarak eklediğiniz kişilerin sohbetleri listelenecek. Bu sayede, en çok değer verdiğiniz kişilere daha hızlı ulaşabileceksiniz. Favoriler bölümü hem mobil hem de web sürümünde olacak.

WhatsApp, yeni özellikleri ile kullanıcılarına daha iyi bir mesajlaşma deneyimi sunmayı hedefliyor. WhatsApp’ın yeni özelliklerini denemek için uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz