Yaralı korucu kurtarılamadı

Bitlis-Diyarbakır karayolunun 30'uncu kilometresindeki Buzlupınar Mevkii'nde 4 gün önce cenaze götürdükleri sırada saldırıya uğrayarak ağır yaralanan köy korucusu Hüsamettin Kandemir, tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi'nde şehit oldu.

Yaralı korucu kurtarılamadı

PKK ’lı grup 21 Haziran perşembe günü saat 20.00 sıralarında dağlık bölgeden karayoluna inerek, Bitlis kent merkezine cenaze getiren konvoya silahlı saldırıda bulundu. Konvoyda bulunanlardan köy korucusu Hikmet Kandemir ile akrabası Hüsamettin Kandemir yaralandı. Yoldan geçen diğer araçları da durdurup kimlik kontrolü yapan PKK 'lılar silah tehdidiyle öğretmenler Mehmet Örk, Ömer Sürücü ile asker olan Vahdettin Kaya’yı da yanlarına alarak dağlık bölgeye götürdü.

KURTARILAMADI

Yaralı köy korucuları Bitlis’te tedavi altına alınırken, kaçırılan öğretmen ve askerin kurtarılması için de bölgede operasyon başlatıldı. Bitlis’teki ilk müdahale ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan köy korucusu Hüsametin Kandemir, yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün sabah saatlerinde kurtarılamadı. Diğer yaralı Hikmet Kandemir’in Bitlis Devlet Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Şehit korucu Hüsamettin Kandemir için Bitlis İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz