Yasaj Nusaybin'de kalktı, Derik'e sıçradı

Nusaybin Kaymakamlığı, 13 Kasım'dan bu yana uygulanan yasağı kaldırdı, Derik’in 8 mahallesinde ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yasaj Nusaybin'de kalktı, Derik'e sıçradı

Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilebilmesi için ilçe merkezinde 13 Kasım 2015 Cuma günü 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Yasak kararının bugün 08.00'den itibaren kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, "Kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" ifdesi kullanıldı.

DERİK’TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Derik Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, ilçede meydana gelen terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi gereğince Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Dağ, Söğütözü ve Tepebağ mahallelerinde perşembe günü saat 00:00'dan geçerli olmak üzere 17:00'ye kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulanarak, giriş çıkışlar yasaklanmıştır."

Kaynak: Anadolu Ajansı