Yeni anayasa için imza kampanyası

Diyarbakır’da bir gurup STK yeni anayasa ile ilgili kurmak istediği standa polis izin vermedi. STK’ların bunun için Valilikten izin almadığı bildirildi. Platformun başvurusu üzerine öğle saatlerinde standın kurulmasına izin verildi.

Yeni anayasa için imza kampanyası

Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Diyarbakır’da kurulmak istenen standa önce izin verilmedi,daha sonra sorun çözüldü. Standı kurmak isteyen bazı sivil toplum örgütlerinin bunun için valilikten izin almadığı ortaya çıkarken, polis bu nedenle standın kurulmasına izin vermedi. Platformun başvurusundan sonra standın kurulmasına izin verildi.

Sivil Dayanışma Platformu Sözcüsü Muhammed Akar, Diyarbakır’da kurmak istedikleri yeni anayasa standı ile vatandaşların görüşlerini almak istediklerini söyledi. 10 maddelik bir metin hazırladıklarını anlatan Akar,”Yeni anayasa ile ilgili beklentlerimizi içeren bir metni imzaya açtık. Türkiye’nin gündeminde   yeni sivil demoktaratik tartışması yer almaktadır .Biz de Diyarbakır’ımız da yeni anayasadan neler beklemektedir ,bunun öğrenmek için bir imza kampanyası başlattık. 10 maddelik bir metin hazırladık. Bunu vatandaşın onayına sunacağız.” dedi.

‘DİĞER İLLERDE SORUN YAŞANMADI’

Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer ise platform olarak daha önce 32 ilde stand kurduklarını,Diyarbakır’da ise valilikten izin almadıkları için izin verilmediğini söyledi. Valiliğe gerekli başvuruyu yaptıklarını kaydeden Tuncer,”Diğer illerde sorun çıkmadı. Diyarbakır’da polis engeline takıldık. Gerekçe valilikten izin almamış olmamızmış. İzin almak için dilekçeyle valiliğe başvurduk. Olumlu cevap aldıktan sonra standı kurduk. Vatandaşlarımızdan imza bekliyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler